Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Anmälan till nyhetsbrevet innebär godkännande av våra villkor.

Snabblån utan UC

På Snabblån.nu hittar du de allra flesta snabblån utan UC, vilket innebär att kreditupplysningen görs hos annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen (förkortat UC). I listan på denna sida så hittar du de långivare som använder upplysningsföretag som Bisnode, Creditsafe med flera. Du kan även jämföra alla snabblån och läsa våra recensioner för att se vilka långivare som använder sig av UC.

snabblån utan uc

Vad är egentligen UC?

Det är viktigt att reda ut begreppen här, speciellt då många misstar förkortningen ”UC” för att betyda kreditupplysning. Som ovan nämnt så betyder UC alltså Upplysningscentralen och det är det största företaget som utför kreditupplysningar. Alla banker och de allra flesta finansbolag använder UC för att göra sina kreditupplysningar och eftersom majoriteten använder just UC, så är de flesta vana vid att höra den förkortningen.

Upplysningscentralen har funnits sedan 1977 och har sedan dess varit ett beslutsstöd för banker och finansbolag vid affärer med konsumenter och andra företag. Företaget ägs av de svenska storbankerna och ingår i en stor koncern där du bl.a finner Allabolag AB och Affärsfakta AB. Utöver kreditupplysningar så erbjuder UC bevis för kreditvärdighet till företag, för att de ska kunna bevisa och visa upp sin goda ekonomi och betalningsförmåga.

Varför vill så många undvika UC?

Det finns egentligen två huvudanledningar till att vissa vill undvika UC och båda anledningarna bottnar oftast i att den som ansöker befinner sig i en sämre ekonomisk situation.

1. Man kan vilja att undvika UC om man har ansökt eller vet med sig om att man kommer att ansöka om många lån, krediter eller annat där det görs en kreditupplysning. En kreditupplysning ligger synlig hos UC i ett år innan den tas bort från registret. Om man har för många kreditupplysningar under kort tid kan man per automatik få avslag på sin ansökan och därför söker sig många till snabblån som inte använder UC.

2. Personer som vet med sig om att de har dålig ekonomi, ingen inkomst, betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden, vet att de förmodligen får avslag på sin ansökan om en kreditupplysning görs. Det är inte ovanligt att många också misstar UC för att betyda just kreditupplysning och därför söker vissa efter snabblån som inte tar UC, just för att minska risken för avslag.

Detta är naturligtvis inte möjligt då det är lag på att samtliga långivare av snabblån och andra krediter, alltid ska göra en regelrätt kreditupplysning hos UC eller annat upplysningsföretag. Sedan har de också stränga krav på sig att göra en kreditbedömning enligt god sed, för att säkerställa att inte låntagaren försätter sig i överskuld.

Det är alltså inte möjligt att ansöka om ett snabblån utan att en kreditupplysning görs.

Snabblån använder sällan UC

I stort sett oavsett vilket snabblån du ansöker om, så görs kreditupplysningen hos annat upplysningsföretag än UC. Det är endast ytterst få snabblån som använder sig av UC och genom att klicka i rutan ”Låna utan UC” på vår jämförelsesida, så filtreras alla snabblån och de som använder UC tas bort.

Snabblån som använder UC:

Klicklån

Cashbuddy

Cash2you

Leasy Minilån