Aasa kredit

Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Översikt

Aasa kredit bildades så sent som för nio år sedan, det vill säga år 2010. Bolaget är svenskt men finns idag även i Finland och Polen. Bolaget är en del av koncernen Supernova, vilken har sin bas i Luxemburg. Långivarens verksamhet har tillstånd från Finansinspektionen.

Då Aasa Kredit inte har marknadsfört sig i Sverige har de gått lite under radarn för många och är därför inte en så välkänd långivare som de förtjänar att vara. Bolaget erbjuder mycket smidiga och lätthanterliga kredittjänster via sin hemsida.

Tjänster & produkter

Aasa Kredit erbjuder privatlån, även kallade blancolån, belopp från 10 000 kronor upp till 50 000 kronor. Lånetiden är satt till en tid på mellan två till tre år. Lånebeloppet och lånetiden är helt särskilda på så sätt att en viss summa inte är bunden till en viss tidsperiod, du kan alltså låna exempelvis 13 000 kronor i två lika väl som du kan låna 37 000 kronor i två år. I det hänseendet är Aasa Kredit en väldigt flexibel långivare. Låneansökan hanteras snabbt, vanligtvis samma dag, och pengarna finns på kontot direkt efter att ansökan har godkänts.

Villkor

Aasa Kredit har följande villkor:

Service

Aasa Kredit har kundservice per telefon och via e-mail under vanliga kontorstider på vardagar, alltså mellan 09:00 – 17:00. Att inte ha tillgänglig kundservice under sena kvällar och helger är sannolikt något som är till bolagets nackdel då en stor del av dagens lånemarknad handlar om snabba ryck vilket kräver hög tillgänglighet.

Sammanfattning

Aasa Kredit är alltså en relativt okänd aktör på marknaden. Med det sagt är det definitivt ingen liten aktör. Bolaget har en stor och stark ägare i ryggen och erbjuder lån till höga belopp. Att avgifterna är relativt höga kan ses som negativt, dock kan det tänkas att det jämnas ut genom en relativt låg ränta.

Aasa kredit ger möjlighet för dig som har snabbt behov av en mindre summa. Man får vara medveten om att det är lite högre ränta än vanliga privatlån och en kreditupplysning tas. Men med en snabb signering av ansökan med e-legitimation samt snabb utbetalning är Aasa kredit ett bra alternativ.

  • Snabb låneprocess
  • Säker hantering av personuppgifter
  • Snygg, smidig och enkel hemsida
  • Höga avgifter
  • Ej tillgängliga under kvällar och helger
  • Förhållandevis högra krav på låntagaren
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 20 kr
Uppl.avgift: 490 kr