Cash2you

Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Översikt

Cash2you, eller Cash2you Nordic AB som är det fullständiga namnet, är en långivare som utger sig för att vara annorlunda jämfört med övriga långivare på den svenska lånemarknaden. Banken har till skillnad från många av konkurrenterna valt att lägga fokus på framtiden snarare än att titta bakåt.

Tjänster & produkter

Hos Cash2you erbjuds låntagare enkla lån utan säkerhet från 3000 kronor upp till 25 000 kronor. För lånet betalar du ingen årsavgift eller uppläggningsavgift, det enda du betalar ränta för den tid som du utnyttjar lånet. Löptiden för lånen hos Cash2you är mellan 1 till 5 år och återbetalning för lånet sker via autogiro för att slippa pappersarbete vilket är bra för både dig och miljön.
När du har ett lån hos Cash2you har du rätt till två räntefria månader varje år. Däremot är det viktigt att veta att för varje utnyttjad betalningsfri månad förlängs återbetalningstiden med motsvarande tid, så det vore inte helt och hållet riktigt att benämna månaderna som betalningsfria, i varje fall inte i längden.

Räntor

Årsräntan ligger för närvarande på 29,17 % och den maximala effektiva årsräntan är för närvarande 33,4 %.
Ta som exempel att du lånar 20 000 kr med en återbetalningstid på ett år och inte nyttjar någon betalningsfri månad så kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 33,4%. Årsräntan är 29,17 %. Månadskostnaden kommer då att vara 1 942 kronor och du kommer totalt att ha betalat 23 304 kronor när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 3 304 kronor.

Villkor

För att låna hos Cash2you krävs att:
• du är minst 20 år gammal
• du inte har någon skuld hos Kronofogden
• du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet, a-kassa eller pension
• du är folkbokförd i Sverige
• du inte har skuldsanering, är försatt i konkurs eller står under förvaltarskap

Service

Någon som särskilt kan kritiseras hos Cash2you är deras kundservice. Öppettiderna som är 09:00 – 12:30 på vardagar är väldigt begränsade och med stor sannolikhet något som får en del personer att söka sig till någon annan långivare istället för dem. Med tanke på att många långivare idag har kundservice på både sena kvällar och på helger och att tillgänglighet för många är viktigt så är detta ett stort minus hos Cash2you.

Sammanfattning

Cash2you är en bank som erbjuder mindre lån under en kortare period. Banken riktar in sig på personer som kanske haft svårt att få lån beviljade på grund av tidigare problem med ekonomin. De har valt att fokusera på framtida betalningsförmåga och bedömer den ansökande utifrån ett framtidsperspektiv istället för att se vad som har varit problematiskt tidigare.

  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Mycket användarvänlig hemsida
  • Inga extra kostnader utöver ränta
  • Mycket begränsad kundservice
  • ”Betalningsfri månad” är något missvisande
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 kr