Översikt

Cashbuddy är en långivare som utger sig för att vara annorlunda jämfört med övriga långivare på den svenska lånemarknaden. Banken har till skillnad från många av konkurrenterna valt att lägga fokus på framtiden snarare än att titta bakåt. Banken ägs av JSM Capital AB som också äger Cash2you, vilket förklarar de två bankernas slående likhet på flera punkter.

Tjänster & produkter

Hos Cashbuddy kan du låna ett belopp mellan 5000 kronor och 25 000 kronor över en löptid på 1 till 5 år. Lånet kan du som låntagare välja att betala tillbaka när du vill under lånets löptid utan att betala något extra för detta. Räntan betalas alltså endast under den tid du utnyttjar lånet. Utöver ränta tillkommer inga övriga kostnader för lånet så som till exempel årsavgift eller uppläggningsavgift.

När du har ett lån hos Cashbuddy har du, precis som när du lånar hos Cash2you, rätt till två räntefria månader varje år. Däremot är det viktigt att veta att för varje utnyttjad betalningsfri månad förlängs återbetalningstiden med motsvarande tid, så det vore inte helt och hållet riktigt att benämna månaderna som betalningsfria, i varje fall inte i längden.

Räntor

Årsräntan ligger för närvarande på 29,17 % och den maximala effektiva årsräntan är för närvarande 33,4 %.
Ett låneexempel kan se ut till exempel såhär. Om du lånar 15 000 kronor över ett år utan att utnyttja en betalningsfri månad kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 33,4%. Årsräntan är 29,17 %. Månadskostnaden får lånet blir då 1456 kronor och du kommer totalt att ha betalat 17 472 kronor när lånet är återbetalat till fullo. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 2 472 kronor.

Villkor

För att låna hos Cashbuddy krävs att:
• du är minst 20 år gammal eller fyller 20 det år du vill teckna lånet
• du inte har något skuldsaldo hos Kronofogden
• du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet, a-kassa eller pension
• du är folkbokförd i Sverige
• du inte har skuldsanering, är försatt i konkurs eller står under förvaltarskap

Service

Det absolut största negativa utropstecknet som kan sättas för Cashbuddy är deras tillgänglighet vad gäller kundservice. Öppettider mellan 09:00 – 12:30 är inte särskilt imponerande. Denna begränsade öppettider leder också till stort tryck på telefonerna dessa tider och i sin tur till långa telefonköer. Detta är helt klart en utvecklingspunkt för Cashbuddy.

Sammanfattning

Cashbuddy är en populär långivare som är perfekt för dig som söker ett mindre lån över en kortare period. Hos Cashbuddy så är eventuella betalningsanmärkningar inte något hinder då banken väljer att fokusera på framtida betalningsförmåga istället för att ta fasta på att du kanske haft tidigare återbetalningsproblem. Detta är en punkt som säkerligen lockar många kunder. På minuskontot står kundservicen som Cashbuddy erbjuder, eller kanske avsaknaden av den är bättre att säga. En utökad kundservice är förmodligen något som skulle göra Cashbuddy mer attraktiv för kunder.

  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Enkel hemsida
  • Populär långivare
  • Väldigt begränsad kundservice
  • ”Betalningsfri månad” är något missvisande
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • Underskrift
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 kr