Översikt

Daypay är en av de allra yngsta aktörerna på den svenska lånemarknaden. Bolaget grundades år 2011 och är en tjänst som ges genom det större bolaget Ambrion Finans AB. Långivaren är mycket flexibel och erbjuder låntagare olika typer av lån som alla är anpassade för att matcha kundernas behov på allra bästa sätt. Mer om dessa lånetyper följer nedan.

Tjänster & produkter

Daypay erbjuder två olika typer av lån, dessa två är ”daypay snabblån” och daypay pluslån”. Snabblånet är ett lån på mindre summor, närmare bestämt 1000 till 10 000 kronor över en löptid på 1-3 månader. Pluslånet å andra sidan är det lite större lånet genom vilket du kan låna mellan 11 000 till 20 000 kronor, då med en löptid på 1-3 år. Vid en ansökning om alternativet snabblån så tas ingen UC på den ansökande då det rör sig om så pass små belopp, UC tas däremot vid ett pluslån.

För att förenkla hela lånprocessen använder sig Daypay utav ett eget IT-system vilket gör att hela ansökningsprocessen sker automatiskt och på så sätt ger dig som ansökande besked huruvida din ansökning godkänns eller ej, direkt när du skickat in din ansökan.

Något som är lite speciellt med Daypay är att de har en fixerad löptid. Det innebär att löptiden är bestämd på förhand och låst till ett visst belopp. Du själv kan alltså inte bestämma hur lång löptid du vill ha på ditt lån.

Räntor

Räntorna hos Daypay skiljer sig beroende på vilken typ av lån det är du ansöker om. För snabblånet gäller att månadsräntan ligger mellan 8 – 29% och den effektiva räntan är mellan 348 – 2222%. För pluslånet är räntorna fasta, årsräntan är 29,1% och den effektiva räntan är 33,08%.

Ta som exempel att du tar ett lån på 13 000 kronor med en löptid på 1 år. Månadskostnaden för lånet kommer att vara 1 287 kronor och lånets totala kostnad när det är helt återbetalat kommer att ha landat på 15 444 kronor.

Villkor

För att låna hos Daypay krävs att:

Service

Daypay har generösa öppettider för sin kundtjänst. Dit kan du höra av dig via telefon eller mail mellan 09:00 – 19:00 på vardagar och även mellan 11:00 – 18:00 på lördagar och söndagar. Det är under dessa ordinarie öppettider som ansökningar behandlas. På hemsidan finns även en chattfunktion genom vilken du kan skriva till Daypay och få hjälp direkt.

Sammanfattning

Daypay är, trots sin unga ålder, en välutvecklad, seriös och populär långivare som har gjort det bra den korta tid som de varit aktörer på den svenska lånemarknaden. Daypay har två olika typer av lån som på deras hemsida är tydligt presenterade och lätta att förstå. En kundservice som ofta är på plats gör att banken överlag känns väldigt tillgänglig och modern vilket talar för att Daypay kan komma att bli ännu större och mer populär i framtiden.

  • Enkel och snabb ansökningsprocess
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Hög tillgänglighet på kundservice
  • Fixerad löptid
  • Hög ränta för snabblån
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • Telefonsamtal
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 kr