Euroloan

Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Översikt

Euroloan är en svensk långivare som grundades i Finland år 2007. Sedan dess har banken vuxit och är nu verksamma i länderna kring Östersjön. Euroloans idé är att erbjuda ett effektivare och bättre lån genom modernare teknologi, för att på så sätt ge sina kunder lägre räntor än vad konkurrenterna kan ge.

Tjänster & produkter

Hos Euroloan kan du låna mellan 2000 till 50 000 kronor med en löptid på 18 månader upp till 60 månader. Löptiden är fixerad hos Euroloan, vilket innebär att den är beroende av hur mycket pengar lånet handlar om. Euroloan erbjuder direktbetalning överföringen av kreditbeloppet till ditt bankkonto – 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Utbetalningen sker till valfritt personligt bankkonto genom att du legitimerar dig med BankID och signerar överföringen av pengarna med Trustly. Direktöverföringar kan ske till Swedbank, SEB, Handelsbanken, Danske Bank, Nordea och Sparbanken.

Räntor

Det är ganska stor spridning på räntorna hos Euroloan beroende på hur högt ditt lån är. Den nominella räntan är från 12,95% till 56,95%. Vad gäller den effektiva räntan är den, för en fullt utnyttjad kredit, mellan 15,04% till 93,83%.

För en fullt utnyttjad kredit på 20 000 kronor med en löptid på 18 månader blir den effektiva ränta 30,91%. I den effektiva räntan ingår en startavgift på 495 kronor, uttagsavgift på 49 kronor och en aviseringsavgift på 40 kronor per avi. Den sammanlagda kostnaden för krediten blir då 24 585 kronor, vilket innebär en snittbetalning på 1 366 kronor i månaden.

Villkor

För att låna hos Euroloan krävs att:

Service

På bankens hemsida hittar du all information du kan tänkas behöva innan du ska teckna upp ditt lån. Sidan har en bra och tydlig struktur och lämnar få frågor för kunden. Där finns även en fullmatad informationssida med de vanligaste frågorna, vilken innehåller i princip allt. Hittar du däremot inte allt du behöver på hemsidan så har Euroloan en kundtjänst via telefon som är tillgänglig måndag – fredag mellan 07:00 – 17:00. Du kan också kontakta dem via mail.

Sammanfattning

Euroloan är en bank som erbjuder lån av den lite mindre storleken med belopp upp till 50 000 kronor. Stort plus för denna långivare är den väldigt hjälpsamma och snabba kundservicen som de erbjuder. Utöver kundservicen så är hemsidan väldigt lätt att använda. Kraven för att få ett lån godkänt är relativt låga och av erfarenhet så är det lätt att bli beviljad lån. På minussidan hamnar att den effektiva räntan lätt kan springa iväg och bli väldigt hög samt att många olika avgifter tillkommer på lånen.

  • Bra kundservice
  • Erbjuder direktutbetalning
  • Möjlighet till att skjuta upp betalning
  • Höga räntor
  • Många olika extra avgifter
  • Något otydliga löptider
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 49 kr
Uppl.avgift: 495 kr