Everyday Plus

Översikt

EverydayPlus är en svensk kreditgivare som ägs utav OPR-Finance AB, vilka i sin tur ägs av det finska finansieringsbolaget OPR-Vakuus Oy som grundades år 2005. EverydayPlus jobbar för att vara en lättanvänd kreditgivare som erbjuder kredit som utnyttjas på liknande sätt som man använder ett vanligt kreditkort, utan ett faktiskt kort.

Tjänster & produkter

EverydayPlus är alltså som ett kreditkort som du har i din mobil. De erbjuder lån från 1000 kronor upp till 25 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 12 månader. När du ansöker om lån hos EverydayPlus får du alltid besked huruvida din ansökan godkänns eller ej, inom 15 minuter förutsatt att din ansökan skickas under bankens öppettider självklart.
När du har en kredit hos EverydayPlus har du pengarna på ditt konto till förfogande och kan ta ut dem och använda dem hur du vill. Uttagen hanteras under bankens öppettider och du kan göra flera uttag under en och samma månad eller plocka ut allt på en och samma gång om situationen skulle kräva det. Uttagen görs via SMS eller på bankens online service och du har pengarna oftast direkt, dock beroende på vilken bank du har.

Räntor

Något som är viktigt för EverydayPlus är att ha tydliga och transparenta räntevillkor. Vid betalning på första fakturan tillkommer en uttagsränta om 15% på det uttagna beloppet. Ponera att du tagit ut 1000 kronor, det innebär alltså att du blir fakturerad 1150 kronor. Väljer du att delbetala tillkommer en månadsränta om 5%.
Exempel: Återbetalningstid 12 månader. Nominell årsränta för ett uttag på 2 200, räknat på uttagsräntan om 15% av uttaget belopp, uppgår till 547,5% Nominell årsränta för ett uttag på 2 200, räknat på månadsränta vid val av delbetalning om 5%, uppgår till 60% Den effektiva årsräntan för ett uttag på 2 200 första dagen i månaden är 97,80 %. Totalt belopp att återbetala 3 048 kronor.

Villkor

För att låna hos EverydayPlus krävs att:
• du är folkbokförd i Sverige
• du är minst 20 år gammal men inte äldre 75 år
• du inte har någon betalningsanmärkning
• du har en stadigvarande inkomst på minst 120 000 kronor per år
• du har BankID, antingen mobilt eller via din bank

Service

EverydayPlus är en väldigt flexibel kreditgivare då mycket sköts via mobilen eller på deras hemsida. Kundservice finns tillgänglig via telefon och mail mellan 09:00 – 20:00 på vardagar och från 10:00 – 16:00 på helgerna. Detta måste anses vara generösa öppettider och god tillgänglighet för bankens kunder.

Sammanfattning

EverydayPlus är flexibel och snabb tjänst som passar dig som söker en smidigare lösning än att teckna ett SMS-lån och vill slippa ett vanligt kreditkort. Vid din ansökan registreras ingen ansökan hos UC och du får snabb tillgång till pengarna. Räntan hos EverydayPlus är dock högre än om du skulle välja ett vanligt kreditkort, detta kan dock tänkas vara godtagbart då tjänsten som sagt är snabbare och smidigare.

  • Flexibelt upplägg på uttagen
  • Populär kreditgivare på marknaden
  • Bra kundservice alla dagar i veckan
  • Godtar ej betalningsanmärkningar
  • Sållar bort en del kunder genom att endast använda sig av BankID
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 kr