FAQ

Vanligt förekommande frågor

Här finner du frågor och svar som är vanliga. Om du har frågor rörande webbplatsen eller vår tjänst så är du välkommen att kontakta oss.

Kan jag ansöka om lån hos Snabblån.nu?
Snabblån.nu erbjuder inte utlåning av någon form. Du måste välja långivare på vår webbplats och sedan klicka dig vidare till långivarens webbplats för att ansöka om snabblån.

Kan ni hjälpa till att få en ansökan beviljad?
Nej, vi kan inte påverka beslutet kring din ansökan.

Hur mycket får jag låna med snabblån?
Maxbeloppet för ett snabblån varierar mycket mellan de olika långivarna, allt från 3000 kr till 40.000 kr. Det kan även förekomma att långivaren erbjuder dig ett lägre lånebelopp än maxbeloppet, om denne anser att din kreditvärdighet inte är tillräcklig för maxbeloppet.

Vilken ränta har snabblån?
Alla långivare erbjuder olika räntor och dessa finner du på respektive långivares webbplats. Du kan däremot se exakt hur mycket du får betala i lånekostnad hos varje långivare genom att använda vår tjänst.

Vilka är lånevillkoren för ett snabblån?
Grundvillkoren för att kunna ansöka om ett snabblån är:

  • Du måste vara myndig (18 år)
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ha en postadress i Sverige
  • Inneha ett onto hos en svensk bank
  • Du måste ha någon form av inkomst
  • Du får ej ha kvarvarande skuld hos Kronofogden

Hos vissa långivare får du heller inte ha betalningsanmärkningar, trots att du skuld hos Kronofogden är betald. Rekommenderar är även att du har ett registrerat mobilabonnemang samt BankID eller e-legitimation.

Kan jag låna med skuld hos Kronofogden?
Så länge du har en kvarvarande skuld hos Kronofogden så kommer du inte få din ansökan beviljad hos någon långivare. Vi avråder dig också starkt från att ansöka om lån med skuld hos Kronofogden.

Kan jag låna med betalningsanmärkningar?
Det finns flera långivare som kan godta betalningsanmärkningar. Det krävs dock att du i dagsläget har en sund ekonomi, att du anses kreditvärdig enligt en kreditupplysning och att du har någon form av inkomst.

Finns det långivare som inte tar kreditupplysning?
Enligt lag (fr.o.m 2014) måste samtliga långivare göra en regelrätt kreditupplysning hos ett kreditupplysningsföretag.

Kan jag låna utan att kreditupplysning görs hos UC?
Ja, de flesta långivare av snabblån använder annat kreditupplysningsföretag än just UC – Upplysningscentralen. I våra recensioner av kreditbolagen så ser du tydligt om de använder UC eller annat företag, och om du kan ta ett snabblån utan UC.

Kan jag få pengar samma dag?
De flesta långivare av snabblån erbjuder utbetalning samma dag, under förutsättning att du ansöker i god tid och ibland även att du har en viss bank, t.ex Nordea eller Swedbank. I våra recensioner ser du vilka utbetalningstider varje långivare har.

Är det möjligt att förlänga ett snabblån?
Många långivare av snabblån ger möjligheten att förlänga ditt lån, men i dessa fall tillkommer det räntor och kostnader. Vi avråder dig därför att förlänga ditt snabblån om det absolut inte är nödvändigt.

Är det möjligt att ha flera snabblån samtidigt?
Du kan ha flera snabblån samtidigt om du ansöker hos olika långivare, under förutsättning att din ekonomi och kreditvärdighet stödjer det. Vi rekommenderar dig dock att alltid återbetala ditt snabblån innan du ansöker om ett nytt.

Vad händer vid utebliven betalning av snabblån?
Om du inte betalar ditt snabblån i tid så kommer det att få konsekvenser för dig och din ekonomi. Följande steg och åtgärder tas:

  1. Du får en påminnelse med dröjsmålsränta
  2. Du får ett skuldkrav från ett inkassoföretag, med ytterligare kostnader
  3. Din skuld hamnar hos Kronofogden och du får en betalningsanmärkning

När din skuld hamnar hos Kronofogden så görs ofta en utmätning av dina tillgångar och värdesaker. Pengar, tillgångar och värdesaker kan då komma att tas ifrån dig, för att kvittera din skuld. Om du inte har några tillgångar så kommer Kronofogden att göra en utmätning av din inkomst, vilket försätter dig på existensminimum tills dess att din skuld är betald.

Vi uppmanar dig att alltid planera och budgetera din ekonomi innan du ansöker om ett snabblån, just för att säkerställa att du kan återbetala lånet och inte försätta dig i en obekväm, ekonomisk situation.