Ferratum

Översikt

Ferratum är en av Europas allra största långivare på marknaden för snabblån. Långivaren var faktiskt den första i Europa med att lansera den idag så omåttlig populära låneformen SMS-lån då de redan år 2005 började erbjuda detta till sina kunder. Ferratums viktigaste mål och syfte är att erbjuda de bästa snabblånen vid alla tillfällen till alla konsumenter. Fokus för banken ligger på kunden och dennes behov och att alltid erbjuda personlig service.

Tjänster & produkter

Ferratum erbjuder snabblån från 500 – 25 000 kronor med en löptid på 1 – 12 månader. Som ny låntagare är lånebeloppet begränsat till 6000 kronor. På lån om 500 kronor är löptiden begränsad till två månader och vid ett lån på 1000 kronor har du en begränsad löptid på fem månader. Betalningsanmärkningar är för många banker ett stort nej och det är hos dem oftast inte ens någon idé att skicka en låneansökan, hos Ferratum behöver anmärkningar dock inte vara ett problem.

Efter inskickad låneansökan hos Ferratum görs en kreditprövning med Creditsafe och du får vanligtvis besked inom 15 minuter. Snabb och smidigt helt enkelt!

Räntor

Oavsett lånebelopp är den månatliga räntan hos Ferratum alltid 9,45%. Om du skulle låna 3500 kronor över en månad skulle din totala lånekostnad bli 4 375 kronor, den effektiva räntan är 1 410,33%.

Villkor

För att låna hos Ferratum krävs att:

Service

Ferratum har en mycket tydlig hemsida på vilken nyttig information om bankens olika tjänster och produkter ges på ett enkelt och lättläsligt sätt. Kundservice erbjuder dessutom väldigt generösa öppettider, de håller öppet mellan 08:00 – 21:00 på vardagar och 11:00 – 18:00 på helger. Detta är bland de bättre öppettider som finns på lånemarknaden i Sverige. Kundservice ska absolut inte underskattas, det inger en trygghet att veta att man kan få hjälp större delen av dygnet. Utöver telefon kan du självklart nå Ferratum via mail.

För- och nackdelar

Fördelar:

  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • God tillgänglighet på kundservice
  • Räntefritt för nya kunder

Nackdelar:

  • Relativt låga lånebelopp

Sammanfattning

Som Europas äldsta och en av de allra största förmedlare av SMS-lån är banken så pass bra man kan förställa sig att en bank av den digniteten ska vara. Att banken har blivit så stor är inte heller särskilt märkligt, speciellt inte då man ser till dess otroligt vänliga och lättillgängliga kundservice som jobbar sju dagar i veckan under öppettider som konkurrerar ut många av de andra långivarna på marknaden. För att nämna något negativt kan sägas att beloppen som kan erbjuder är något lägre än de som finns hos andra långivare. I motsats till det kan då också sägas att banken är särskilt inriktad på just snabblån och SMS-lån vilket innebär mindre belopp.

  • Lägsta ålder – 20 år.
  • Registrerat mobilabonnemang / kontantkort och bankkonto.
  • E-postadress
  • Kreditvärdighet - Avgörs av Ferratum och det belopp du vill låna.
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • SMS
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 kr
Ansökningsavgift: 0 kr