Kortlån

Översikt

Kortlån är en relativt ny aktör på den svenska lånemarknaden. Långivaren ägs av Swedish Credit Group (SCG) som är ett stort företag inom den finansiella sektorn i Sverige som utöver Kortlån även driver Extrakredit och KreditKonto.

Kortlån är det första varumärke som presenterades från SCG och har som fokus att erbjuda snabb kreditgivning till förmånliga villkor utan att för den sakens skull tumma på kvalitén på lånet.

Tjänster & produkter

Kortlån erbjuder snabblån mellan 3000 kronor till 20 000 kronor med en löptid på mellan en månad till två år. Kortlån har olika nivåer på sina lån som de valt att benämna som ”Kortlån Brons”, ”Kortlån Silver” och ”Kortlån Guld”. På bronsnivån kan du låna 3000 kronor mellan en månad till tre månader. Silvernivån är uppdelad på antingen ett belopp på 4000 – 5000 kronor under en månad till sex månader, alternativt 10 000 kronor i upp till ett år. Med Kortlån Guld kan du låna 20 000 i upp till två år.

Räntor

Räntorna beror på vilken lånetyp du väljer. För Kortlån Brons är månadsräntan 13,5% och den effektiva räntan uppgår till 357%. Vid den första silvernivån är uppgår månadsräntan till 12% och den effektiva räntan till 289%. För den andra silvernivån, den rörande lite högre belopp och längre löptid så är den effektiva räntan 211%. Till sist, Kortlån Guld, där uppgår den effektiva räntan till 63%. Dessa räntor kan verka höga, men de är fullt normala sett till hur ränteläget ser ut på lånemarknaden idag.

Ponera att du lånar i guldnivån, det vill säga 20 000 kronor med en återbetalningstid på ett år. Under denna tid kommer du löpande att få fakturor månatligen med en kostnad på 2 151 kronor. Din totala lånekostnad kommer då att bli 25 812 kronor, räknat på en nominell fast årsränta på 50% och en effektiv ränta på 63,2%. Inga övriga kostnader tillkommer.

Villkor

För att låna hos Kortlån krävs att:

Service

Kortlån finns tillgängligt via telefon mellan 08:00 – 17:00 på vardagar, med undantag från 12:00 – 13:00 då kundservice har lunchstängt. Låneansökningar kan skickas in dygnet runt, dock handläggs ansökningarna endast under de ovan nämnda öppettiderna.

Sammanfattning

Kortlån erbjuder överlag en snabb och bra hemsida där du får den hjälp du kan förväntas få inför att du ska teckna ditt lån. Lånen är tydligt uppdelade i olika nivåer som är lätta att förstå och logiskt utformade, från låga summor till höga summor med tillhörande löptid. Något som är extra bra med Kortlån är att SCG, som äger banken, är välkänd och har flera långivare i sitt ”stall” vilket kan ses som ett kvitto på att det är en seriös långivare. På minuskontot på läggas att kundservicen ibland fått utstå en del kritik, detta är dock en punkt som bör vara lätt att åtgärda och ett problem som inte bör avgöra inför ett lån.

  • Låga lånekostnader
  • Långa löptider
  • Bra kundservice
  • Godkänner ej betalningsanmärkningar
  • Har fått kritik för undermålig service
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 kr