Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Att låna ska vara så enkelt som möjligt och det är det hos Credigo. Credigo erbjuder snabblån för alla låntagare och kräver varken åldersgräns eller UC om man lånar en mindre summa pengar.

Tjänster och produkter

Credigo erbjuder snabblån från 500 kr upp till 20 000 kr. Om man endast lånar upp till 10 000 kr så tas det ej någon kreditupplysning från UC utan detta sker endast om man lånar en högre summa.

Beroende på vilket belopp man lånar så har man en återbetalningstid från en månad upp till fem år. Hos Credigo kan man ansöka även om man skulle ha en betalningsanmärkning dock är ett skuldkonto hos Kronofogden ej accepterat.

Räntor

Den effektiva räntan hos Credigo ligger på mellan 33,18% och upp till 2964%. Ju lägre summa man lånar desto högre ränta får man. Det samma gäller om man har en dålig ekonomi och maxräntan är väldigt hög även jämfört med Credigos konkurrenter.

Den nominella årsräntan hos Credigo ligger mellan 29% till 396% och även denna varierar beroende på vilket belopp man väljer att ansöka om.

Villkor

För att kunna skicka in en ansökan till Credigo så krävs det att man har fyllt 18 år, är svensk medborgare och folkbokförd i Sverige. Man måste dessutom ha en deklarerad årsinkomst mellan 50 000 kr och 120 000 kr beroende på vilket belopp man önskar låna.

Kundservice

Credigo har en vänlig kundservice som hjälper till med att svara på frågor och lösa problem. De finns tillgängliga under generösa öppettider. Måndag till fredag kan de nås mellan 07:00 och 21:00. Lördag och söndag är tiderna istället 10:00 till 18:00.

Sammanfattning

Credigo erbjuder snabblån för låntagare som både behöver ett lågt belopp, minibeloppet är så lågt som 500 kr och ett högre belopp. En fördel Credigo har är att upp till 1 000 kr så måste låntagaren inte uppvisa någon deklarerad inkomst.

Ansökan hos Credigo är snabb och enkel. Om man ansöker om max 10 000 kr så tas det dessutom ingen kreditupplysning från UC vilket många vill undvika. Credgio erbjuder en mängd olika alternativ för sina lån så här finns något som passar alla.

 • Credigo använder sig inte utav UC för att göra en kreditupplysning vilket innebär att låntagare behåller sin goda kreditvärdighet.
 • Credigo erbjuder sina låntagare en flexibel återbetalning.
 • Credigo tar inte ut någon extra avgift för uppläggning eller avier.
 • Hos Credigo så kan man ta del av deras direktutbetalning om man har sitt bankkonto hos antingen Nordea, Handelsbanken, SEB eller Swedbank.
 • Credigo håller öppet sju dagar i veckan vilket innebär att man kan få ett låneerbjudande även på helger.
 • Credigo godkänner att låntagare har betalningsanmärkningar sedan tidigare.
 • Man kan ansöka om ett lån hos Credigo redan när man har fyllt 18 år.
 • Kreditgränsen på 20.000 som Credigo erbjuder är lägre än andra långivares gränser.
 • Credigo erbjuder inte någon möjlighet till utbetalning under helger.
 • Det erbjuds inget låneskydd.
 • Credigo ägs inte av något etablerad bank/låneinstitut.
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

 • E-legitimation (BankID)
 • Skickad ID-handling
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 295 kr