Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Flexkontot är en del av Brixo AB och står under Finansinspektionens tillsyn. De erbjuder kontokrediter till privatpersoner på belopp mellan 5 000 kr och 20 000 kr.

Flexkontot är bättre än ett kreditkort

Flexkontot fungerar precis som ett kreditkort. Skillnaden mellan ett vanligt kreditkort och Flexkontots kontokredit är att man slipper bära runt på ett kort. istället gör man en snabb överföring mellan sin kontokredit och sitt bankkonto.

Svar på ansökan inom 24 timmar

Flexkontot erbjuder sina låntagare en snabb lösning när det kommer till att ansöka om en kontokredit. Man ansöker enkelt online där man fyller i sin önskade lånesumma och sina personliga uppgifter. Identifierar sig gör man via sitt BankID och sedan får man svar på sin ansökan inom 24 timmar.

Kreditupplysningen som Flexkontot utför hämtas från UC. Flexkontot erbjuder sina kunder snabba utbetalningar. Om man begär ett uttag av sin kontokredit innan kl 12:00 så får man oftast in pengarna på sitt bankkonto redan samma dag.

Villkor hos Flexkontot

För att få ett lån godkänt krävs det att man uppfyller de grundkrav som ställs på låntagare. Dessa grundkrav är:

Flexibel återbetalnings av kontokrediten

Hos Flexkontot väljer man själv hur snabbt man vill återbetala sin skuld. Då man väljer hur mycket av sin kontokredit man vill utnyttja så blir även återbetalningen flexibel.

Man kan själv bestämma hur stor summa man vill återbetala varje månad. Det minsta beloppet att återbetala är dock på 10% av det utestående saldot, dock lägst 500 kr. Återbetalning av lånet hos Flexkontot sker alltid via autogiro vilket gör att man inte missar någon återbetalning.

 • En kontokredit hos Flexkontot fungerar precis som ett kreditkort. Man kan låna ett visst belopp men sedan endast betala för det belopp som har utnyttjats.
 • Om man begär ett uttag innan klockan 17:00 under en bankdag så finns pengarna på bankkontot redan nästföljande bankdag.
 • Man identifierar sig enkelt hos Flexkontot via sitt BankID.
 • Hos Flexkontot så tas alla lån utan borgen eller krav på säkerhet. Man är fri att spendera det lånade beloppet på valfritt ändamål.
 • Flexkontot accepterar betalningsanmärkningar vilket gör att fler låntagare kan ansöka.
 • Flexkontot har en flexibel återbetalning. Det enda som krävs är att man betalar 10 % av sitt utestående saldo eller minst 500 kr per månad.
 • En av Flexkontots större nackdelar är att de använder sig utav UC för att utföra kreditupplysningar. Det innebär att låntagarens kreditvärdighet äventyras.
 • Minsta kredit man kan låna ligger på 5 000 kr. Detta lån passar således inte för dig som vill låna ett mindre belopp.
 • Trots att man endast lånar mindre summor hos Flexkontot så har de ett högt inkomstkrav. hela 150 000 kr krävs i inkomst för att få ett lån godkänt.
 • Avgifter i samband med lån är höga hos Flexkontot. Bland annat tillkommer en uppläggningsavgift på 495 kr och en aviavgift på 45 kr per månad.
 • För löptider längre än ett år tas en årsavgift om 495 kr ut fr.o.m. det andra året.
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

 • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 45
Uppl.avgift: 495