Klara Lån

Gå till Klara Lån Villkor
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Exempel: Om du lånar 20 000 kr med återbetalningstid på ett år och 0 kr i avgifter blir totalkostnaden för krediten 6 107 kr. Månadskostnaden blir då 509 kr och den effektiva räntan 32%.

Översikt

Klara Lån erbjuder en tjänst som ger dig möjlighet att ansöka utan UC och samtidigt jämföra erbjudanden från flera långivare. Ansökan är kostnadsfri och du gör den när det passar dig, med hjälp av BankID.

Tjänster & produkter

När du ansöker om lån via Klara Lån förmedlas din förfrågan till över 20 långivare som återkommer till dig med låneerbjudanden. Endast en kreditupplysning görs och för belopp under 30 000 kronor används inte UC. På så sätt kan du jämföra snabblån från flera ledande kreditgivare utan att det måste väga tungt på ditt kreditbetyg.

Du kan välja att ansöka om lånebelopp mellan 1 000 och 200 000 kronor, och med en återbetalningstid på 30 dagar upp till 10 år. Hos Klara Lån finns något som passar alla, vare sig du behöver ett mindre snabblån eller ett större lån utan säkerhet. Även den med betalningsanmärkningar sedan tidigare kan ansöka hos Klara Lån.

Du fyller i en enkel ansökan och signerar därefter med ditt BankID. På rekordtiden 15 sekunder börjar svaren trilla in till dig. Därefter kan du i lugn och ro titta igenom och bestämma dig för det förslag som är bäst för just din ekonomiska situation. Klara Lån erbjuder en stor flexibilitet vad gäller lånebelopp och återbetalningstider.

Räntor

Räntor är något som sätts individuellt av respektive långivare. När du får erbjudanden framgår det tydligt vad räntan och eventuella avgifter är för erbjudandet. Klara Lån erbjuder genom sina långivare en nominell ränta som varierar mellan 2,99 och 39,50 % och effektiv ränta, med avgifter inkluderade, mellan 13 och 1112 %.

Ett exempel är om du lånar 5 000 kronor och väljer att återbetala på 2 månader. Då kan du få betala en effektiv ränta på 195 %. Månadskostnaden blir då 359 kronor och den totala kostnaden för krediten blir 718 kronor.

Villkor

För att få ansöka om lån hos Klara Lån behöver du uppfylla de grundvillkor som finns. Du måste vara minst 18 år och ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Du behöver också ha en fast bostad i Sverige. Klara Lån accepterar inte aktiv skuld hos Kronofogden. Dock är du välkommen om du har betalningsanmärkningar.

Service

Du kan enkelt kontakta låneförmedlaren Klara Lån genom en chattfunktion på hemsidan eller genom att mejla. Det finns inga konkreta öppettider för kundtjänsten, men svarstiden på chatten är 10 minuter under vardagar.

Sammanfattning

Klara Lån erbjuder en tjänst där du som låntagare kan ta del av attraktiva erbjudanden från flera ledande långivare utan UC (för lån under 30 000 kronor). Här är du även välkommen att ansöka om du har betalningsanmärkningar. En stor fördel är att ansökan är enkel och att du får många svar under kort tid.

  • Accepterar betalningsanmärkningar
  • Ingen UC på lån under 30 000 kronor
  • Går ej att ringa till Klara Lån
  • Inga tydliga öppettider
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 0
Uppl.avgift: Varierar