Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Kontant Finans är en långivare som erbjuder sina låntagare privatlån på belopp mellan 1 000 kr och 20 000 kr. De tar ingen kreditupplysning från UC.

Tjänster och produkter

Kontant Finans erbjuder lån på mellan 1 000 kr och 20 000 kr. Den löptid man kan välja mellan är 1 år till 5 år. på så sätt har man god tid på sig att återbetala det lånade beloppet. Precis som med andra lånegivare är det bäst att välja en så kort löptid som möjligt hos Kontant Finans för att få en lägre totalkostnad för lånet.

Det tillkommer ingen uppläggningskostnad för lånet men däremot tillkommer en avi-avgift på 19 kr per avi om man väljer att ej ha autogiro. Om man önskar låna mer än 10 000 kr så behövs en deklarerad årsinkomst på minst 60 000 kr så att Kontant Finans kan säkerställa en god återbetalningsförmåga.

Räntor

Kontant Finans har en effektiv ränta om 33,18% på sitt lån och deras nominella årsränta är 29%. Därmed ligger de runt medel om man jämför med dess konkurrenter på lånemarknaden för denna typ av lån.

Villkor

För att få ansöka om ett lån hos Kontant Finans så krävs det att man har fyllt 22 år. Man måste ha ett svensk personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Hos Kontant Finans går det bra att ansöka med en betalningsanmärkning i bagaget, denna måste dock vara minst 12 månader gammal.

Service

Kontant Finans erbjuder en kundservice för alla sina kunder dit de både kan ringa och mejla. på så sätt är det enkelt att komma i kontakt med Kontant Finans. Kontant Finans har öppet på alla helgfria vardagar mellan kl. 09:00 och 17:00 och det är även under dessa tider som lån godkänns och betalas ut.

Sammanfattning

Kontant Finans har något striktare lånevillkor än andra långivare. Kontant Finans har en hög åldersgräns för låntagare vilket medför att många inte kan ansöka om ett lån hos dem. De har dock räntor som ligger på en standardnivå och erbjuder låga belopp och upp till 20 000 kr.

Kontant Finans erbjuder ingen snabb direktutbetalning men vanligtvis tar det endast 2-3 dagar innan låntagaren får tillgång till sitt lånade belopp.

 • En löptid på upp till 5 år ger en möjlighet till låg månadskostnad hos Kontant Finans
 • Kontant Finans har inget krav på säkerhet för lånet så man kan använda de lånade pengarna till valfritt ändamål
 • Få två stycken betalningsfria månader varje år
 • Låna med betalningsanmärkningar så länge de är över 12 månader gamla.
 • Kontant Finans tar sin kreditupplysning från Bisnode vilket innebär att man som låntagare kan behålla sin goda kreditvärdighet
 • Räntan är avdragsgill i deklarationen och Kontant Finans rapporterar in till Skatteverket hur mycket man har betalt på lånet.
 • Jämfört med de konkurrenter som Kontant Finans har på lånemarknaden så har de höga grundkrav.
 • Kontant Finans kräver att låntagaren är hela 22 år gammal för att bli godkänd som låntagare vilket är en hög åldersgräns
 • Man kan inte låna mer än 20 000 kr hos Kontant Finans trots detta så kräver de en årlig inkomst om hela 180 000 kr
 • Kontant Finans kundservice håller inte öppet under helger så man kan endast få hjälp och sin ansökan godkänd under vardagar.
 • Det tar upp till tre vardagar för Kontant Finans att betala it det lånade beloppet när låntagaren har accepterat låneerbjudandet.
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

 • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: -
Uppl.avgift: 0 kr