Kundfinans är ett bolag som grundades redan 2006 och sedan dess har de varit marknadsledande inom segmentet ”SMSlån”. Sedan bolaget bildades har man lämnat ut krediter för över 750 miljoner svenska kronor till flera tusen nöjda kunder. Den stora fördelen med Kundfinans är att man har enkla produkter, men framförallt en kundvänlig hemsida och kundtjänst. Något som uppskattas väldigt mycket bland deras kunder och besökare.

Vad krävs det för att få låna utav Kundfinans?

För att få en kontokredit hos Kundfinans så krävs det att man är en privatperson som har fyllt 18 år. Det är också av yttersta vikt att man har haft en taxerad inkomst senaste två åren och man måste ha varit svensk medborgare minst i fem år. En förutsättning för att kunna beviljas lånet är att man inte har några betalningsanmärkningar och man får heller inte ha några aktiva ärenden hos Kronofogdemyndigheten. Det är också viktigt att man inte har något skuldsaldo där eller så kallad skuldsanering. För att beviljas ett lån så måste man också ha ett eget svenskt bankkonto och att man klarar en sedvanlig kreditprövning. Det som är viktigt att veta också är att om man blir nekad ett lån igenom Kundfinans så kan bolaget inte ändra sitt beslut utan man är helt enkelt välkommen att återkomma när kundens situation har förbättrats. Du kan söka lån dygnet runt hos bolaget men utbetalningarna sköts under deras öppettider.

När får man sina pengar och hur återbetalar man lånet?

Om man har ett konto hos en bank som heter Danskebank har du pengarna på kontot strax efter du har blivit beviljad och klarat deras kreditprövning. Om du har någon annan bank än just Danskebank så tar det ungefär en bankdag innan pengarna är synliga på ditt konto. I de fall direktutbetalning inte är möjlig och du har någon av ovan nämnd bank kommer inbetalningen att komma nästkommande bankdag.

Gällande återbetalning av lån så sköts även det ganska smidigt. Lånet betalas tillbaka genom ett autogiro precis som när man betalar vilken räkning som helst Varje månad den 28:e dras det lägsta beloppet, vilket i det här fallet är 6 % av din totala skuld eller 350 kronor beroende på vilket som är högst. Om autogirot inte skulle vara aktivt så måste du själv välja att betala in minst lägsta beloppet eller annan valfri summa.

 • Då hela det belopp man återbetalar på ett lån hos Kundfinans är ränta så kan man få tillbaka 30% av det återbetalade beloppet på sin Skatteåterbäring.
 • Man kan enkel ta ut vilket belopp man vill från sin godkända kontokredit. Minsta beloppet för uttag är endast 200 kr.
 • När det är dags att återbetala lånet så behöver man endast betala för den del av lånet som man har utnyttjat.
 • Kundfinans tar ej någon kreditupplysning från UC så som låntagare kommer man ej bli registrerad där.
 • Det finns ett flertal sätt att identifiera sig på hos Kundfinans och det krävs alltså inte att man har ett BankID för att kunna låna hos dem.
 • Kundfinans har långa återbetalningstider där man själv bestämmer takten på sin återbetalning.
 • För att återbetala sitt lån måste man betala en förutbestämd minimisumma varje månad. Denna summa är 10% av den totala skulden eller minst 300 kr.
 • Kundfinans godkänner inte att man har varken betalningsanmärkningar eller ett skuldkonto hos Kronofogden.
 • Om man missar att återbetala sitt lån i tid varje månad så utgår det extra kostnader för förseningen. Förseningsavgifter hos Kundfinans är en påminnelseavgift på 60 kr plus en förseningsavgift på 140 kr. Om man ej återbetalt efter ytterligare tio dagar så tillkommer ytterligare en inkassoavgift på 180 kr.
 • Kundfinans har ej någon bestämd maxgräns för återbetalning av det utbetalade lånet. Därmed måste man själv se till att man återbetalar sin kontokredit inom en rimlig tid. Om inte så riskerar totalkostnaden av lånet att bli dyr på grund av den höga räntan.
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

 • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 35 kr
Uppl.avgift: 320 kr