Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Översikt

Kundfinans är ett bolag som grundades redan 2006 och sedan dess har de varit marknadsledande inom segmentet ”SMSlån”. Sedan bolaget bildades har man lämnat ut krediter för över 750 miljoner svenska kronor till flera tusen nöjda kunder. Den stora fördelen med Kundfinans är att man har enkla produkter, men framförallt en kundvänlig hemsida och kundtjänst. Något som uppskattas väldigt mycket bland deras kunder och besökare.

Tjänster & produkter

Hos Kundfinans kan du ansöka om lån mellan 1000 kr till 30 000 kr. Du lånar helt utan årsavgift och kan smidigt betala tillbaka lånet i din egen takt. Den 28:e varje månad betalas det lägsta beloppet tillbaka med autogiro. Det lägsta beloppet är 6% av din totala skuld eller 350 kr beroende på vilket av de som är den högsta summan. Om du inte har aktiverat ett autogiro behöver du betala in det manuellt. Du kan betala in ett annat valfritt belopp för snabbare återbetalning eller det lägsta beloppet.

Om du använder Danskebank betalas lånet ut samma dag som det godkänns. Om du använder en annan bank kan det ta upp till en bankdag.

Räntor

Vilken ränta du får kan ej uppges bestämt innan du har ansökt om ett lån. Den ränta du får på ditt lån är individuell och kan uppges först när en kreditupplysning har tagits och du har fått ditt önskade lånebelopp godkänt. Räntan bestäms utefter privatekonomin och önskade lånebelopp som grund för beslutet.

Villkor

Kundfinans kan inte ändra sitt beslut om de nekat din ansökan. Din ekonomiska situation behöver efter ett nekande förbättras innan du är välkommen att ansöka igen.

Service

Kundtjänsten är öppet alla vardagar 8:00 – 18:00 och stängt på helger och röda dagar. Du kan även smidigt chatta med de via deras hemsida samt skicka e-post.

 • Då hela det belopp man återbetalar på ett lån hos Kundfinans är ränta så kan man få tillbaka 30% av det återbetalade beloppet på sin Skatteåterbäring.
 • Man kan enkel ta ut vilket belopp man vill från sin godkända kontokredit. Minsta beloppet för uttag är endast 400 kr.
 • När det är dags att återbetala lånet så behöver man endast betala för den del av lånet som man har utnyttjat.
 • Kundfinans tar ej någon kreditupplysning från UC så som låntagare kommer man ej bli registrerad där.
 • Det finns ett flertal sätt att identifiera sig på hos Kundfinans och det krävs alltså inte att man har ett BankID för att kunna låna hos dem.
 • Kundfinans har långa återbetalningstider där man själv bestämmer takten på sin återbetalning.
 • För att återbetala sitt lån måste man betala en förutbestämd minimisumma varje månad. Denna summa är 6% av den totala skulden eller minst 350 kr.
 • Kundfinans godkänner inte att man har varken betalningsanmärkningar eller ett skuldkonto hos Kronofogden.
 • Om man missar att återbetala sitt lån i tid varje månad så utgår det extra kostnader för förseningen. Förseningsavgifter hos Kundfinans är en påminnelseavgift på 60 kr plus en förseningsavgift på 140 kr. Om man ej återbetalt efter ytterligare tio dagar så tillkommer ytterligare en inkassoavgift på 180 kr.
 • Kundfinans har ej någon bestämd maxgräns för återbetalning av det utbetalade lånet. Därmed måste man själv se till att man återbetalar sin kontokredit inom en rimlig tid. Om inte så riskerar totalkostnaden av lånet att bli dyr på grund av den höga räntan.
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

 • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 35 kr
Uppl.avgift: 320 kr