Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Merax erbjuder så kallade mikrolån till privatpersoner med generösa villkor som till exempel innebär att även du som har betalningsanmärkningar har möjlighet att bli godkänd. Företaget har funnits sedan år 2017, och uppskattas av många låntagare eftersom de är väldigt tydliga med vad lånet kommer att kosta redan innan ansökan. Merax är därför ett bra alternativ till andra långivare om du behöver låna en mindre summa och ha koll på alla villkor och kostnader redan från början.

Fördelar med att ansöka om lån hos Merax

Utöver möjligheten att ansöka om lån även om du har betalningsanmärkningar så finns det en hel del andra fördelar med att låna pengar av Merax. Det bästa är att de har en fast ränta, och att du själv väljer hur mycket du ska betala tillbaka varje månad. Ett lån hos Merax fungerar nämligen som en kredit, och du kan välja en kreditgräns mellan 5000 kronor och 30 000 kronor.

Hur gör man en låneansökan?

Du kan ansöka om ett lån hos Merax dygnet runt direkt på hemsidan. Där fyller du i alla uppgifter som krävs, till exempel personuppgifter, inkomst och om du har några andra lån som kan påverka din kreditvärdighet. För att legitimera dig använder du BankID. När du väljer önskat lånebelopp visas en ruta med information om vilken månadsränta som gäller för lånet, den lägsta delbetalningssumman och när den första delbetalningen ska vara gjord. På så sätt är det alltid tydligt hur mycket du ska betala och vad lånet kommer att kosta dig totalt. Merax gör en kreditupplysning på alla som ansöker om lån, men det finns inget krav på säkerhet eller borgen för att bli godkänd. Däremot måste du vara över 18 år gammal och ha en inkomst på minst 200 000 kronor per år.

Vad händer efter att ansökan godkänts?

Redan när du ansöker om ett lån hos Merax kan du ange när du vill ha utbetalningen av lånet. Men ytterligare utbetalningar är flexibla och sätts in på ditt konto när du själv önskar. Efter att du ansökt om en extra utbetalning har du pengarna på kontot samma dag om din ansökan gjorts en vardag innan 12.00. Du kan begära utbetalningar under Mina Sidor på Merax hemsida, och där kan du också ansöka om att utöka din kreditgräns. Det lägsta beloppet att betala är 5 % av den utnyttjade krediten per månad och inbetalningarna sker den 28 varje månad via autogiro.

  • Du bestämmer själv, välj och utnyttja limit efter ditt egna behov.
  • Hos Merax är det alltid kostnadsfritt att ansöka om lån
  • Marknadens mest prisvärda lån är det Merax strävar efter.
  • Endast en enklare kreditupplysning via UC görs.
  • Maxbelopp för kontokredit ligger på 30 000 kr.
  • Merax har ett högt inkomstkrav jämfört med sina konkurrenter. Låntagare måste uppvisa en deklarerad inkomst om 200 000 kr.
  • Merax utför sina kreditupplysningar genom UC, vilket är synligt vid ansökningar.
  • Merax tar ut en årsavgift för lån. De erbjuder det första året gratis, men för löptider som sträcker sig längre än ett år så tillkommer en årsavgift om 400 kr.
  • Merax har en relativt hög ränta på sina lån, vilket kan bli kostsamt.
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 kr