Saldo

Gå till Saldo Villkor

Exempel: Låna 5 000 kr i en månad. Uppläggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden ränta 39 %, effektiv ränta 265,5 %, totalt att återbetala 5 570,34 kr (5 570,34 kr per en månad).

Översikt

Hos Saldo kan du ansöka om snabblån upp till 5 000 kronor, med en återbetalningstid som sträcker sig från en till tre månader. Ingen UC tas i samband med ansökan, istället används Bisnode för kreditupplysningar. Räntan för lånet är fast, vilket gör att du alltid på förhand kan se hur stor den totala kostnaden för lånet kommer bli.

Tjänster & produkter

Saldo erbjuder smslån från 1 000 kronor som lägst, till 5 000 kronor som högst. Ansökningsprocessen är helt automatiserad – och likaså utbetalningsprocessen. Det innebär att du får omedelbart svar på din ansökan oavsett tid på dygnet.

För de kunder som har sitt bankkonto hos Swedbank, Nordea, SEB, Danske Bank eller Handelsbanken erbjuds direktutbetalning. För de som har ett konto i någon annan bank kommer pengarna senast nästa bankdag.

Räntor

Den nominella årsräntan för lånet är fast och ligger alltid på 39 procent. Det innebär att ett lån från Saldo är en högkostnadskredit, vilket det informeras tydligt om på sidan i samband med din låneansökan. En uppläggningsavgift om 395 kronor tillkommer också, vilket resulterar i en effektiv ränta på 265,5 %.

Utöver ränta och uppläggningsavgift tillkommer inga andra kostnader för lånet. Du kan alltid se den totala kostnaden för ditt lån på Saldos sida innan du gör en låneansökan.

Villkor

För att få låna hos Saldo måste du vara minst 18 år fyllda. Du behöver också ha ett svenskt personnummer och ett svenskt bankkonto. För att kunna slutföra din ansökan måste du även ha ett elektroniskt BankID.

En sedvanlig kreditprövning kommer att genomföras för att säkerställa att du har tillräckliga ekonomiska förutsättningar till att kunna återbetala ditt lån. Kreditprövningen görs via Bisnode, och kommer därför inte att påverka ditt kreditbetyg hos UC.

Service

En stor trygghet är att kundservice hos Saldo har generösa öppettider varje vardag. De kan nås via telefon och e-post måndag till fredag mellan 8:00 – 17:00. Du kommer få ett lika proffsigt bemötande oavsett om du väljer att kontakta dem via telefon eller via e-post – här får du svar på alla frågor som rör ditt lån.

Det går också bra att leta information på egen hand, och du finner många svar i deras FAQ.

Sammanfattning

Saldo är en erfaren aktör som ger dig trygga lån med en snabb handläggningsprocess. Lånet är en högkostnadskredit och du kan låna upp till 5 000 kr i maximalt tre månader. Kostnaden för lånet ser du alltid innan du ansöker, och du får svar på din ansökan direkt.

  • Direktutbetalning
  • Svar på ansökan direkt
  • Tydlig kostnadsöversikt
  • Hög effektiv ränta
  • Uppläggningsavgift
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 0
Uppl.avgift: 395 kr