Lånbutiken

Översikt

Lånbutiken.se är en långivare som är en del av Risicum Capital AB och är därmed en del av det större konsumentkreditföretaget Dollar Financial Group. För Lånbutiken är transparens viktigt. De är tydliga med att deras lån inte innehåller några som helst dolda kostnader eller avgifter, de pris och räntor som anges vid låneansökan på hemsidan är detsamma som du får när du tecknar ditt lån. De är även tydliga med att lån utan säkerhet av förklarliga skäl kostar mer och har högre ränta, vilket även är i linje med deras transparens. Man ska helt enkelt som kund veta sina förutsättningar innan man tecknar sitt lån.

Tjänster & produkter

Lånbutiken erbjuder två olika typer av lån, dessa kommer nu för enkelhetensskull beskrivas var för sig.

Egentligen är det faktiskt tre typer av lån, men två av dessa har samma innebörd, nämligen SMS-lån och snabblån. Dessa två lån handlar båda två om belopp från 1000 kronor upp till 12 000 kronor. Mellan beloppen 1000 – 6000 kronor är löptiden två månader. För ett lån på mellan 6000 kronor och 9000 kan du dock välja antingen två månader eller tre månader. Väljer du att låna 10 000 kronor kan du ha en löptid på en till tre månader, och därefter är löptiden låst till tre månader.

Vidare finns även det så kallade Brukslånet. Genom det kan du låna mellan 1000 – 20 000 kronor. Brukslånet är väldigt flexibelt på så sätt att det fungerar som en kredit. Den summan du ansöker om och då får till förfogande på ditt konto kan du välja att använda hur du vill. Du kan ta ut den i omgångar eller hela på en och samma gång. Det fiffiga är att du endast kommer att betala för den del av lånet du använder. Du har som max 49 månader på dig att betala tillbaka ditt lån.

Räntor

För SMS-lån och snabblån är den maximala effektiva räntan 2264,72% och maximal nominell ränta är 140%. Ta som exempel att du lånar 1000 kronor i två månader. Din totala kostnad för det lånet kommer att bli 1477 kronor, räknat med ovanstående räntor plus en avgift på 400 kronor.

För brukslånet är det maximala effektiva räntan 117,21% och den maximala nominella räntan är 79%. Anta här att du lånar 1000 kronor i tre månader. Din totala kostnad för det lånet kommer att bli 1110 kronor, räknat med ovanstående räntor.

Villkor

För att låna hos Lånbutiken krävs att:

Service

Kundservice för Lånbutiken finns tillgänglig alla dagar i veckan. Öppettider är 07:00 – 21:00 måndag till fredag, 09:00 – 17:00 på lördagar och 11:00 – 17:00 på söndagar, då kan du få hjälp via telefon och mail.

För- och nackdelar

Fördelar:

 • Godkänner många ansökningar
 • Kundservice alla dagar i veckan
 • Använder inte UC

Nackdelar:

 • Godkänner ej betalningsanmärkningar
 • Kräver e-legitimation

Sammanfattning

Lånbutiken är en del av det stora SCG och är därför en långivare man kan lita på. Banken lägger stort fokus på transparens vilket är viktigt i tider då långivarna är många och många olika kostnader och räntor finns att analysera. Banken har olika typer av lån som finns relativt väl beskrivna på hemsidan. Ett minus med banken är att e-legitimation är ett måste för att låna vilket inte är en självklarhet att alla personer har, särskilt inte den äldre generationen, å andra sidan är det något som kan ses som modernt och nytänkande.

 • Lägsta ålder – 20 år.
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar.
 • Folkbokförd i Sverige i minst 2 år.
 • Registrerat mobilabonnemang.
 • E-legitimation eller privatkonto på Nordea för legitimering
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

 • E-legitimation (BankID)
 • SMS
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 200 kr
Ansökningsavgift: 0 kr