Meddelandelån

Översikt

Meddelandelån är en del av C Finance AB som är en av de allra äldsta aktörerna på marknaden inom SMS-lån på den nordiska lånemarknaden. Meddelandelån grundades i Uppsala år 2006. Meddelandelån har en enkel och tydlig vision; att erbjuda ett enkelt, säkert och tryggt sätt att låna pengar. Till skillnad från många andra banker så jobbar Meddelandelån på ett mer avskalat sätt, för sig själva, och lägger istället fullt fokus på att erbjuda effektiva och snabba lån utan trassel.

Tjänster & produkter

Hos Meddelandelån tillåts du låna ett belopp på mellan 500 kronor till 30 000 kronor. Löptiden för dessa lån varierar beroende på hur stor summa pengar du vill låna. För att förklara detta på ett så pedagogiskt sätt som möjligt så kommer vi nedan att ställa upp det i punktform.

Belopp                                     Återbetalningstid

500 kr                                      15 dagar – en månad

1000 – 3000 kr                        En månad

3000 – 7500 kr                        En – två månader

7500 – 8000 kr                        Två månader

8000 – 10 000 kr                     Två – tre månader

11 000 – 30 000 kr                  Ett – tre år

Räntor

Den effektiva räntan för ett lån hos Meddelandelån har stor spridning, den ligger mellan 61,1% ända upp till 2333,95%. Nedan ges ett förtydligande i form av ett exempel.

Anta att du lånar 10 000 kronor och väljer en löptid på tre månader. Den effektiva räntan för detta lån kommer att bli 224,98% och den totala kostnaden för lånet bli 12 100 kronor. Kostnaden per faktura blir således 4 033 kronor.

Villkor

För att låna hos Meddelandelån krävs att:

Service

Meddelandelån har öppet veckans alla dagar, vilket är mycket bra. På vardagar är öppettiderna från 08:00 – 21:00, lördagar har de öppet 10:00 – 17:00 och söndagar 13:00 – 16:00. Låneansökningar behandlas alltid under dessa öppettider och i det fall att inget är konstigt med din ansökan betalas SMS-lånet till ditt konto direkt. Dessa generösa öppettider är bland de bättre på marknaden.

För- och nackdelar

Fördelar:

 • Mycket generösa öppettider för kundservice
 • Tydlig förklarade lånetyper
 • Populär långivare

Nackdelar:

 • Godtar ej betalningsanmärkningar
 • Låsta löptider till olika belopp

Sammanfattning

Meddelandelån har under en längre tid varit en av de mer populära långivare vad gäller särskilt SMS-lån på den svenska lånemarknaden. Långivaren har varit en stor och stabil aktör under en längre tid vilket ger viss tyngd och visar på seriositet och uppskattning av kunderna. Kundservicen hos Meddelandelån har en av marknadens allra mest generösa öppettider och är mycket hjälpsam gentemot sina kunder vilket skapar en god relation dem emellan.

 • Lägsta ålder – 20 år
 • Inga nuvarande skulder hos Kronofogden
 • Svenskt mobilnummer
 • Svensk medborgare
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

 • E-legitimation (BankID)
 • SMS
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 kr
Ansökningsavgift: 0 kr