Översikt

Mobillån är en långivare som ägs utav S & A Sverige. S & A Sverige är ett företag som erbjudit konsumentkredit sedan år 2011 och har ända sedan starten vuxit sig större och gjort sig ett starka och välkänt namn på den svenska lånemarknaden. Mobillåns affärsidé är att erbjuda en trygg och säker tjänst för SMS-lån riktade till privatpersoner.

Tjänster & produkter

Hos Mobillån kan du låna mellan 2000 – 25 000 kronor som ny kund. Löptiden sträcker sig från två månader upp till två år. Som återkommande är maxlånebeloppet 40 000 kronor istället för 25 000.

Låneansökan hos Mobillån är väldigt enkel och smidig. Allt sker genom datorn eller mobilen och den enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i ett formulär och invänta besked om huruvida du blir beviljad lån eller ej.

Räntor

Den hösta effektiva räntan på SMS-lån hos Mobillån är 446% och den lägsta är 153%.

Ta som exempel att du tar ett lån på 15 000 kronor över ett års tid. Den effektiva räntan på detta lån blir 154%, krediträntan är rörlig men är för närvarande 95,5%. Räknat med dessa räntor plus en uppläggningsavgift på 95 kronor blir den totala lånekostnaden 23 870 kronor.

Villkor

För att låna hos Mobillån krävs att:

Service

Mobillån nås genom kundservice på vardagar mellan 08:00 och 18:00 och på lördagar mellan 10:00 och 15:00, på söndagar håller de stängt. På hemsidan finns även ett kontaktformulär i vilket du enkelt kan skicka din fråga direkt till kundservice och vänta dig att få svar inom skälig tid.

Sammanfattning

Mobillån är medlem i SKEF och granskade av Finansinspektionen. Det betyder att samtliga ansökningar godkänns efter s.k. god sed, vilket är ett kvitto på en seriös långivare. Villkoren är överlag bra då det krävs olika hög inkomstberoende på lånebelopp. Däremot upplever vi att det kan bli missvisande med att man kan låna upp till 10 000 kr när de grundläggande villkoren inte gäller för högre belopp.

  • Snabb utbetalning
  • Bra kundservice
  • Stabil långivare sedan lång tid tillbaka
  • Relativt dyra lån
  • Godkänner få ansökningar
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • Telefonsamtal
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 - 80 kr