Nordiclån

Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Översikt

Nordiclån är en långivare som erbjuder låntagare mycket större snabblån än vad man vanligtvis ser på marknaden. Deras lån löper även över en mycket längre löptid än vanligt. Detta gör att de sticker ut bland andra aktörer på marknaden för korta konsumentkrediter. Nordiclån har ett nära samarbete med Thorn Svenska AB vilket är ett kreditbolag som funnits på marknaden sedan 1970. Detta faktum gör Nordiclån relativt unika eftersom det är få liknande konkurrenter som har samma erfarenhet och rutin inom bolaget.

Tjänster & produkter

Nordiclån erbjuder lån mellan 10 000 kr och 50 000 kr. Dessa lån tecknas helt utan säkerhet, vilket alltså innebär att du inte behöver lämna någon pant eller liknande i samband med att du tecknar lånet. Vidare så löper deras lån mellan 12 och 72 månader, alltså mellan ett till fem år. De här summorna och de här löptiderna ser man sällan på marknaden för snabblån, vilket som sagt gör att Nordiclån sticker ut från mängden – på ett positivt sätt!

Räntor

Tack vare det faktum att Nordiclån erbjuder lån med väldigt lång löptid så har de möjlighet att skära ner på sina räntesatser för sina respektive låneupplägg, vilket gör att varje delbetalning kan bli lägre än vad det blir för andra snabblån. Deras effektiva ränta varierar beroende på hur stort lånebelopp du väljer samt hur lång löptid du vill ha på lånet. Den maximala effektiva räntan som kan komma att bli aktuell är dock 43,69%.

Räkneexempel: Om du lånar 20 000:- i 72 månader så betalar du 513:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt betalar du 38 245:-, baserat på fast ränta 21,60%, effektiv ränta 27,35% (2017-01-04), uppläggningsavgift 595:- och autogiro.

Villkor

För att kunna ta ett lån via Nordiclån så måste du:

Service

Nordiclån har en kundservice som du kan nå under såväl vardagar som på helgen. Måndagar till fredagar är de tillgängliga mellan 08:00 – 18:00 och på lördagar kan du nå dem mellan 10:00 – 16:00. Dessvärre har de inte sin kundtjänst öppen på söndagar. Du kan nå dem via både telefon och mail.

Sammanfattning

Nordiclån är en långivare som erbjuder förhållandevis stora lånebelopp, sett till hur marknaden för snabblån ser ut i stort. Det faktum att de dessutom erbjuder väldigt långa löptider tillåter dem att pressa ner räntorna och avbetalningsbeloppen. Mot bakgrund av detta är Nordiclån en perfekt långivare om du står i begrepp att göra en lite större investering som du behöver finansiera med externa, lånade, medel.

  • Stora kreditbelopp
  • Långa löptider
  • Låga räntor
  • Ingen kundtjänst på söndagar
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 19 - 39 kr
Uppl.avgift: 595 kr