Snabblån räntefritt

Det finns vissa långivare som erbjuder snabblån utan ränta under en begränsad tid. Detta gäller vanligtvis för nya kunder och kan ses som en typ av välkomsterbjudande. Att erbjuda räntefria snabblån är långivarens sätt att locka dig till sig dig som kund. De vill få dig att ta lånet hos just dem och inte någon annan. Många långivare idag är väldigt lika varandra i erbjudande. Många erbjuder dessutom ett snabblån utan UC.

Konkurrensen är hård och att erbjuda räntefria lån kan vara ett sätt att få kunder att välja en specifik långivare. Om du är ute efter att ta ett snabblån under en kort period så kan ett snabblån utan ränta vara något för dig.

räntefria lån

Hur du tecknar snabblån utan ränta

Många av långivarna tar ut en uppläggningsavgift även om det rör sig om ett räntefritt lån, men det finns långivare som erbjuder första lånet utan extra avgifter. Lånet blir då både räntefritt och fritt från avgifter. Lånet har med andra ord inga kostnader så länge du betalar tillbaka inom löptiden. Om du däremot inte lyckas betala tillbaka inom utsatt tid kan kostnaden istället bli mycket hög.

Oftast är det en löptid på 14 till 30 dagar som långivaren erbjuder. Om du väljer att förlänga lånet får du betala ränta och ofta en förlängningsavgift. Även andra avgifter som aviavgift kan läggas till. Du bör därför se över villkoren noga innan du förlänger ett lån.

Det finns alltid risker med att ta snabblån utan ränta. Den största risken är att du hamnar i en situation där du behöver ta fler lån för att betala tillbaka de tidigare lånen.

Att ta ett snabblån vid enstaka tillfällen vid akuta ekonomiska situationer behöver inte vara några problem. Men du bör låta det stanna där och inte låna för att betala tillbaka lån eller andra skulder. Om pengarna inte räcker i slutet av månaden behöver du lägga om din ekonomi för att klara dina utgifter. Du kan få hjälp av kommunens skuldrådgivare.

Låna räntefritt i 30 dagar

Några lån är räntefria de 14 första dagarna, men det finns även lån som är räntefria i 30 dagar. Det betyder att du kan låna utan kostnad i upp till en månad. Detta gäller förutsatt att det inte tillkommer uppläggningsavgift eller andra avgifter, samt att hela lånet betalas tillbaka inom 30 dagars-perioden.

Om du vill låna och är medveten om att du kommer att kunna återbetala lånet inom den utsatta tiden kan ett räntefritt snabblån vara ett alternativ. Då behöver duendast betala tillbaka den exakta summan du lånade.

Tänk på att du får betala ränta om du överskrider löptiden. Det gäller att du har stenkoll på när du måste betala tillbaka lånet. Att förlänga lånet eller strunta i att betala det kan resultera i dyra kostnader och betalningsanmärkningar.

Håll lånet så kort som möjligt och betala tillbaka så fort du kan. Om du har möjlighet att betala tillbaka det innan löptiden passerat är det ett bra alternativ.

Villkor för räntefria snabblån

Villkoren för att ansöka om ett snabblån utan ränta är ofta oförändrade mot andra lån. Det är vanligtvis standardkraven som gäller.

Dessa är att du behöver vara minst 18 år men vissa långivare har en högre åldersgräns. Du behöver ha en rimlig inkomst i förhållande till lånebeloppet och inte ha allt för många eller för stora betalningsanmärkningar samt att du är folkbokförd i Sverige.

Vad det gäller villkoren mer specifikt så måste du läsa om det på långivarens hemsida. Alla har olika krav och villkor och det är alltid viktigt att läsa igenom dess noggrant innan du bestämmer dig för om du vill ansöka om ett lån. Långivarnas avgifter kan skilja sig åt.

Det är även onödigt att ansöka hos en långivare där man inte uppfyller kraven. Då får man onödiga slagningar hos UC eller annat kreditupplysningsbolag.

Vad är ränta?

Ränta är den kostnaden som du betalar till långivaren för att de lånar ut pengar till dig. Räntan är en procent av det beloppet du lånar.

Exempelvis om du lånar 1 000 kronor under en månads tid, och räntan är 10 % så betyder det att kostnaden för lånet blir 100 kronor. Du måste då betala tillbaka 1 100 kronor.

Utöver det finns det en effektiv ränta på lånet. I den effektiva räntan ingår även andra kostnader som till exempel uppläggningsavgift och förlängningsavgift. Räntan betalas tillsammans med amorteringen för lånet.

Snabblån med eller utan ränta

Det finns många låneinstitut som inte lockar med räntefria lån och slopade uppläggningsavgifter. Ibland kan dessa långivare ha bättre villkor eller lägre ränta.

Har du tänkt att ta ett lån som sträcker sig över till exempel fem månader så kan det vara lätt att lockas av ett räntefritt lån den första månaden. Men faktum är att det kan bli dyrare i längden ifall den långivaren har en högre ränta.

Det kan bli så att de fyra månader du faktiskt behöver betala ränta blir dyrare än de fem månader du behöver betala ränta hos en långivare som inte erbjuder räntefria snabblån. Det är dessutom ofta dyrt att förlänga ett lån då det uppkommer extra avgifter som förlängningsavgift.

Se alltid till att jämföra innan du lånar. Det är en viktig del i processen och ger dig minskade kostnader. Förutom räntan och löptiden bör du jämföra vilka extra avgifter som tillkommer på lånet.

Det är även bra för dig att jämföra villkoren innan du ansöker för att se så att det ens är möjligt för dig att få ett lån beviljat. Vanligtvis är snabblån lätta att få beviljade, men ibland går det ändå inte av olika anledningar.