Kim Eriksson

Så får du pengarna utbetalda snabbast möjligt

De flesta som ansöker om ett snabblån har behov av pengar omgående och vill därför ha pengarna på kontot så snart som möjligt. Hos vissa långivare kan det ta en eller två bankdagar innan pengarna tillslut har nått ditt konto, men det är också möjligt att ha pengarna på kontot redan inom en timme. Hur lång tid hela processen tar kan dock bero på flera faktorer.

Snabba utbetalningar

Faktorer som påverkar utbetalningstiden

Först och främst beror utbetalningstiden på hur lång tid lånegivaren tar på sig att godkänna transaktionen efter att du godkänt och signerat låneavtalet. Detta avtal kan du välja att signera på nätet, med hjälp av BankID, och om du signerat detta inom lånegivarens öppettider kommer dessa förhoppningsvis att godkänna utbetalningen av lånet redan samma dag.

Hur lång tid det sedan tar för pengarna att landa på ditt bankkonto beror bland annat på vilken bank du har och vilken bank långivaren har – alternativt om de använder sig av en tredjepartstjänst, som exempelvis direktbetalningsföretaget Trustly.

Om din långivare använder sig av en tredjepartstjänst bör det vara en som i sin tur har avtal med din bank för att du ska kunna få pengarna samma dag. Vilka banker en leverantör har avtal med brukar du kunna hitta under långivarens FAQ. I recensionerna över alla kreditgivare här på Snabblån.nu kan du också se vilka banker som gör det möjligt med direktutbetalning.

Om ingen tredjepartstjänst används är det istället avgörande hos vilken bank långivaren har sina konton. Om de har konto på samma bank som du kommer transaktionen gå snabbt, medan du får räkna med minst en bankdag om ni har olika banker.

Tar du ett lån på kvällstid eller helgen, utanför långivarens öppettider, kan du räkna med att få pengarna utbetalda som tidigast nästa vardag. Detta eftersom utbetalningarna som regel inte sker per automatik, utan genomförs av en handläggare.

Checklista för snabba utbetalningar

För att summera är det följande saker du bör tänka på för att få ditt lån utbetalt snabbast möjligt:

  • Se till att genomföra låneansökan inom långivarens öppettider – många långivare har öppet både dag- och kvällstid.
  • Signera din låneansökan med BankID – att signera på papper kommer ta flera dagar eftersom avtalet första ska skickas hem till dig för signering och därefter skickas tillbaka till lånegivaren för godkännande.
  • Ta reda på vilka banker som har direktutbetalning – oftast inkluderar långivarens avtal för direktutbetalning med exempelvis Trustly endast några av storbankerna, men hur många och vilka kan variera mellan långivare.

Jämför utbetalningstider hos olika långviare