Snabblån med sms

Att kunna ta ett lån hos en vanlig bank för att låna till ett hus eller en bil kan vara en omständlig process som kan ta lång tid och kräva både tålamod och kunskap. Många behöver dock inte denna typen av lån utan vill hellre kunna låna en mindre summa pengar. Oförutsägbara saker händer och bilen kan gå sönder eller något liknande och då kan man helt enkelt inte vänta i flera veckor på att banken ska bestämma sig.

Ett snabblån med sms kan fungera som en tillfällig lösning på ett kortsiktigt problem. Just det att det är en kort återbetalningsperiod och mindre belopp är kännemärket för ett snabblån med sms. Det finns ett antal olika aktörer på marknaden som erbjuder denna typen av lån i dagens läge och det gynnar kunden då konkurrensen tvingar fram bättre och bättre villkor. Du kan enkelt dessutom anpassa ditt snabblån för just det som du behöver.

snabblån sms

Var kommer snabblån med sms ifrån?

Att snabblån med sms inte är något nytt är nog alla medvetna om men det började betydligt tidigare än vad många kan tro. Själva fenomenet letar sig tillbaka till 1800-talets Amerika där det fanns något som kallades ”payday loan”.

Tanken var att man utan att behöva öppna ett bankkonto som på den tiden var svårt för många ta ett mindre lån som man sedan betalade tillbaka när man fick sin lön i slutet av månaden, därav namnet. I Amerika växte sig dessa typer av lån stora redan i slutet av 1990-talet medan de i Sverige började dyka upp först 2006.

I början tog man detta lån precis som det låter genom att skicka ett sms. Lånebeloppet var dessutom väldigt reducerat och inte mer än 3 000 kr. Återbetalningstiden var dessutom kort och då oftast inte mer än 30 dagar.

Snabblån med sms växte dock och det dök upp andra typer av snarlika lån på marknaden såsom snabblån och mikrolån etc. Även om det fortfarande kallas för ett snabblån med sms eller smslån  använder man sig idag oftast inte av sms för att ansöka utan den processen har utvecklats till att vara på nätet.

Vad är ett snabblån med sms idag?

Ett snabblån med sms är i stort gjort via internet nu för tiden. Det finns vissa långivare där du kan skicka ett sms för att få ett snabblån med sms på en mindre summa och en kort återbetalningsperiod men då måste du generellt redan vara kund för långivaren sedan innan. Att lagen nu säger att en långivare måste följa god kreditgivningssed innebär att det måste finnas en kreditupplysning på alla lån som ges.

Därför måste det finnas en registrering av dig som person först. Det finns fortfarande möjligheter att ta ett snabblån med sms utan någon registrering men då befinner sig långivaren i en gråzon som kan vara farlig för dig som låntagare då du har väldigt lite eller inget skydd alls om något går fel.

I och med att du nu måste registrera dig för ett snabblån med sms och möjligheten att söka efter diverse villkor på marknaden har gjort det betydligt lättare för dig som låntagare att utnyttja konkurrensen och vara säker på precis hur mycket du behöver betala varje månad och andra viktiga villkor.

Hur ansöker jag om ett snabblån med sms?

Att ansöka om ett snabblån med sms idag är inte alls svårt. Du behöver endast registrera dig hos den långivare som du anser ger dig bäst villkor för den situation som du befinner dig i. Detta kan variera på hur stor månadskostnaden är eller hur länge du vill betala. Ett snabblån med sms är dock i sig alltid med en kort återbetalningsperiod och låga lånebelopp. Du verifierar dig oftast genom att använda dig av BankID eller någon annan e-legitimering.

När allt detta är klart och du får lånet beviljat betalas pengarna ut. Hur lång tid det tar beror på långivaren. Ett snabblån med sms har förändrats över tiden men baseras på samma princip som 2006. Små högkostnadskrediter med korta återbetalningstider.

Smslån används för marknadsföring

En del långivare av snabblån benämner sina lånetjänster som smslån trots att de inte erbjuder ansökan via sms. Anledningen till detta är för att fler konsumenter känner till begreppet smslån än snabblån. Detta blir naturligtvis felaktigt då många förväntar sig att kunna ansöka om snabblånet via sms, men eftersom de allra flesta långivare har väldigt smidiga ansökningsprocesser så brukar det inte uppstå några större problem.

På grund av att så många långivare av snabblån marknadsför sig som smslån, så ser många smslån som en benämning för små lån. Till och med media som ofta kritiserar snabblån, använder smslån som en generell benämning av snabblån.