Snabblån sms

Låneformen snabblån finns i en mängd olika former och versioner där långivare använder olika namn för sina tjänster, som mikrolån och smslån. Mikrolån och snabba lån är exakt samma sak men smslån har en egen egenskap som gör att det finns ett syfte med att kalla lånet för smslån snarare än snabblån.

snabblån sms

Ansök om snabblån med sms

Ett smslån är en form av snabblån där du kan ansöka om lånet genom att skicka ett sms till en långivare. För att kunna göra detta så krävs det alltid att du uppfyller en rad olika villkor.

  • Du ska ha ett registrerat mobilabonnemang (du kan registrera ett kontantkort)
  • Du måste vara minst 18 år
  • Du ska vara Svensk medborgare
  • Du får inte ha skuld hos Kronofogden
  • Du måste godkännas i en sedvanlig kreditupplysning

Om du uppfyller dessa krav så kan du använda din mobil för att ansöka om ett snabblån via sms. Själva proceduren tar normalt bara ett par minuter och om du ansöker i god tid på dagen så har du normalt pengarna på kontot samma dag.

Så fungerar snabblån med sms

Du börjar med att skicka ett sms till långivarens ansökningsnummer. Sms:et ska innehålla ett ord, t.ex ”låna”, ett belopp och ibland även ditt personnummer. Långivaren kontrollerar då din kreditvärdighet och att ditt personnummer stämmer överens med den ägare som står för mobilabonnemanget. Vissa långivare kan även komma att ringa upp dig, för att säkerställa din identitet och ställa frågor om din ekonomiska status.

När din ansökan via sms har blivit godkänd så får du normalt ett sms tillbaks som berättar att ditt lån blivit beviljat eller vilken summa pengar som du är beviljad att låna. Du skickar då ett sms tillbaks till långivaren med t.ex ”OK” flr att bekräfta lånet, sedan skickas lånekontraktet till din e-post och/eller per brev.

Smslån används för marknadsföring

En del långivare av snabblån benämner sina lånetjänster som smslån trots att de inte erbjuder ansökan via sms. Anledningen till detta är för att fler konsumenter känner till begreppet smslån än snabblån. Detta blir naturligtvis felaktigt då många förväntar sig att kunna ansöka om snabblånet via sms, men eftersom de allra flesta långivare har väldigt smidiga ansökningsprocesser så brukar det inte uppstå några större problem.

På grund av att så många långivare av snabblån marknadsför sig som smslån, så ser många smslån som en benämning för små och snabba lån. Till och med media som ofta kritiserar snabblån, använder smslån som en generell benämning av snabblån.