Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Översikt

Tryggkredit är ett kreditbolag som ägs av S & A Sverige, vilka har erbjudit konsumentkrediter sedan 2011. Tryggkredits affärsidé är att tillhandahålla en trygg tjänst för snabblån riktade till privatpersoner. De satsar väldigt mycket på att deras produkter och tjänster ska vara så användarvänliga som möjligt, vilket även märks tydligt på deras hemsida. Det är lätt att navigera bland deras olika erbjudanden och man förstår tydligt hur man ska gå tillväga för att ansöka om ett lån via Tryggkredit.

Tjänster & produkter

Utöver snabblån erbjuder Tryggkredit även så kallade kontokrediter. Kontokrediter är en relativt ny typ av produkt på marknaden för konsumentkrediter. Det kan nämligen beskrivas som någon form av hybrid mellan ett klassiskt snabblån och ett kreditkort. Kontokrediten går ut på att du blir beviljad en viss kreditlimit som du har att tillgå varje månad. Denna kontokredit ligger sedan passiv, men tillgänglig, för dig att utnyttja när du helst önskar. Du betalar endast för den delen av kontokrediten som du de facto använder. Med andra ord är det en väldigt flexibel typ av kredit.

Räntor

I och med att Tryggkredit erbjuder olika typer av krediter så skiljer sig också räntorna mellan de olika alternativen. För snabblånet så varierar räntan beroende på vilket lånebelopp samt vilken löptid du väljer. Den effektiva räntan ligger dock runt 28%, även om denna som sagt kan fluktuera i viss mån. Vad gäller kontokrediten så är den effektiva räntan också cirka 28%. Notera dock att den effektiva räntan för kontokrediten endast gäller för den delen av krediten som du de facto utnyttjar. Ligger krediten vilande under en månad betalar du heller inte något för detta.

Räkneexempel för snabblån: Beräknad med antagandet att kreditbeloppet är 25000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 28,0 % Kreditränta är rörlig, f.n. 24,7 % per år. Uppläggningsavgift är 395 kr. Totalt att betala tillbaks är 28510 kr. Månadskostnad: 2376 kr

Räkneexempel för kontokredit: Beräknad med antagandet att kreditlimiten 25000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 28,0 % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. 25,0 %, per år.

Villkor

Långivaren beviljar endast lån till person som:

Service

Tryggkredit har en god kundservice med öppettider under såväl vardagar som på helgen. Under vardagarna når du dem mellan 08:00 – 18:00 och på lördagar mellan 10:00 och 15:00. Du kan kontakta dem via såväl telefon som mail. Det är inte alltför vanligt att långivare har tillgänglig kundservice under helgerna vilket är en stor fördel med Tryggkredit.

Sammanfattning

Tryggkredit är en modern långivare som erbjuder såväl klassiska snabblån som den nya kreditformen kontokredit. Detta gör Tryggkredit till ett allomfattande kreditbolag som erbjuder lösningar för de allra flesta tillfällen och behov. De tillhandahåller även en förstklassig service till sina kunder och har bra öppettider under såväl vardagar som lördagar. Detta gör att de finns tillgängliga i stort sett när som helst. Det finns många fördelar med Tryggkredit och det är svårt att hitta något att anmärka på. Vad som kan sägas är dock att detta inte är ett kreditbolag för den som söker ett lån under 10 000 kr i och med att detta är Tryggkredits lägsta lånebelopp.

  • Erbjuder olika typer av krediter
  • Möjlighet till stora kreditbelopp
  • Kundservice på helgdag
  • Finns ej möjlighet till mikrolån
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • Skickad ID-handling
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 kr