Lån utan inkomst och arbete

få snabblån utan inkomst och arbete

Den som inte har ett arbete och därigenom inte har en fast och regelbunden inkomst, har traditionellt sett ansetts ha en låg betalningsförmåga. Detta har väsentligt försvårat möjligheterna att få lån, få nycklarna till en hyresrätt eller teckna abonnemang. Samtidigt är det ju idag långt ifrån alla som är anställda på 100%. Vikariat, projektanställningar, timanställningar och liknande är mycket vanliga.

Hos bankerna är det omöjligt att få ett lån utan inkomst och arbete om man inte kan visa upp papper på att man har tillgngar som kan säljas av i det fall det skulle köra ihop sig med åtbetalning av amorteringar och räntor. Lyckligtvis finns långivare som tar ett lite bredare grepp kring frågor om betalningsförmåga och kreditvärdighet. Hos dessa finns möjlighet att låna utan inkomst av det fasta slaget.

Återbetalningsförmågan på sikt

Om du saknar fast inkomst och behöver ta ett snabb lån ska du vända dig till en långivare som inte bara tittar slaviskt på uppgifterna i din kreditupplysning utan även gör en analys av din återbetalningsförmåga på sikt utifrån uppgifter du själv lämnar in. Det finns ganska många långivare för snabblån som är villiga att göra avkall på de annars så heliga principerna för att kunna hjälpa dig med ett lån.

När du vänder dig till en sådan långivare (de flesta långivare vi presenterar här på sajten ingår i den kategorin) kan du begära att handläggaren tar hänsyn till andra faktorer än endast din deklarerade inkomst för förra året (den behöver förresten inte vara aktuell över huvud taget eftersom det är gamla siffror!).

Har du precis fått ett vikariat? Kommer du att starta en projektanställning om någon månad? Jobbar du enligt timavtal? Har du inte fast anställning och därmed ingen fast inkomst ska du berätta om dina inkomster för långivaren, antingen genom att du fyller i uppgifter om dina faktiska inkomster i formuläret för låneansökan, eller genom att du ringer upp kundtjänst för ett samtal där du kan specificera vad du tjänar. Om du anses ha en tillräckligt god återbetalningsförmåga överlag kommer du att bli beviljad lånet även om du inte har en fast anställning på 100%.

Låna inte om du inte behöver

Med en fast inkomst vet du att du får in en viss summa pengar i lön på kontot i slutet av varje månad. Har du inte en sådan arbetssituation blir läget givetvis lite mer osäkert. Därför ska du vara helt säker på att du behöver låna innan du skickar in din ansökan. Du gör med fördel en budget, där du skriver in vad ditt tänkta lån kommer att kosta dig och hur det slår mot dina inkomster.

Är inkomsten oregelbunden är det viktigare än någonsin att planera för framtiden så att du är säker på att du kan betala fakturorna i rätt tid. En månad kanske du har en mycket begränsad inkomst på grund av att du till exempel inte har blivit inringd så många gånger och då gäller det att du har sparat pengar från tidigare månader för att kunna erlägga månadsbetalningen.

Leta efter lån som inte kostar något

För att inte påfresta ekonomin i onödan när du tar lån utan fast inkomst kan du vara lite extra uppmärksam på de erbjudanden om snabblån utan kostnader som finns att utnyttja. Det är idag mer än en handfull långivare hos vilka du lånar utan avgifter och dessutom räntefritt om du väljer ett förutbestämt belopp med en förutbestämd löptid.