Lån utan inkomst och arbete

få snabblån utan inkomst och arbete

Ett av de vanligare kraven för att ta ett lån är att du har en inkomst men det går att ta ett snabblån utan inkomst. Villkoret finns för att låneinstitutet ska kunna försäkra sig om att du kan betala tillbaka pengarna som du lånar.

För att kunna betala så krävs det såklart att man får in pengar på något håll som man sedan kan betala av lånet med. Det är alltså skillnad på att sakna inkomst och sakna betalningsförmåga. Så är det möjligt att ta ett snabblån utan inkomst?

Vilka inkomster kan du räkna med?

Det som vi nog alla tänker på när vi hör ordet inkomst är en fast lön. Men det finns även många andra saker som du kan få in pengar på, och alla dessa kan vara en inkomst. Ibland kan dessa vara svårare att bevisa än en vanlig lön, men de kan bli räknade som inkomst ändå.

Några exempel på vad som är en inkomst är a-kassa, föräldrapenning och pension men även ränta och utdelning från aktier. Så bara för att du är föräldraledig eller studerar så betyder inte det att du är utan inkomst.

Kanske får du inte heller bidrag men har ärvt aktier som är låsta men som du får utdelning för, då beräknar man även utdelningen på dessa som en inkomst.

Är fast inkomst ett måste?

En fast inkomst betyder att du har en fast anställning och har en fast summa som du får i lön varje månad. Många tror att det är ett krav för att kunna få ta ett lån. Men faktum är att det går att ta ett lån utan fast inkomst.

En fast inkomst underlättar processen och gör så att du vanligtvis får låna mer pengar till en lägre ränta, ibland kan du även få snabblån räntefritt. Men det finns långivare som erbjuder lån även om du saknar fast inkomst.

Detta betyder att du som är timanställd eller anställd på deltid kan också kan ta ett lån. Långivarna tittar både på din nuvarande inkomst men även på föregående deklaration.

Kan jag låna utan inkomst?

Du kan som sagt var låna utan fast inkomst, men går det att låna även utan någon inkomst alls? Ja, i vissa fall går det faktiskt. Dock är det inget som vi rekommenderar om du inte med stor säkerhet vet att du kan betala tillbaka lånet.

Om det är en situation där du till exempel är mellan två jobb men har fått en ny anställning som börjar inom kort så är saken annorlunda. Du bör då beräkna en budget på den nya lönen. Vi rekommenderar att kontrollera när du får din första lön utbetalad och för vilken tidsperiod den gäller.

För att få ta ett lån utan att du har en inkomst så krävs det vanligtvis en medsökande som går i borgen för dig. Detta är för att låneinstitutet eller kreditgivaren behöver veta att någon kan betala tillbaka om det visar sig att du inte kan det.

Är det så att du precis har blivit av med jobbet så kommer en kreditupplysning visa på att du har en inkomst fram tills dagsläget. Dock rekommenderar vi som sagt var inte att låna om du inte har en inkomst som du kan betala tillbaka med.

Villkor för snabblån utan inkomst

Oavsett om kreditgivaren tillåter dig ett snabblån utan inkomst eller inte så finns det även andra villkor du behöver uppfylla. Dessa gäller för alla kunder och är med i bedömningen ifall du bli beviljad ett lån eller ej.

Basvillkoren brukar vara att du behöver vara över 18 eller 20 år, ha ett svenskt personnummer, vara bosatt i Sverige, inte ha för många eller för stora betalningsanmärkningar och få en godkänd kreditupplysning. Olika villkor gäller för olika långivare så kolla alltid upp det innan.

Ett av villkoren brukar även vara att du måste ha en inkomst, men som sagt var finns det vägar runt det om du till exempel har en borgenär.

Hur mycket kan jag låna utan inkomst?

Om du tillåts att ta ett snabblån utan inkomst så är gäller det oftast lite mindre summor. Det går inte att såga någon exakt summa eftersom alla bolag har olika belopp plus att det alltid görs en individuell prövning för att se hur mycket du får låna och under hur lång tid. Detta kommer man inte ifrån, inte ens om man har en fast inkomst.

Alla fall blir granskade individuellt för att se till så att alla som får ett lån kan betala tillbaka summan de lånar. Låneinstitut får inte låna ut mer pengar än vad de anser sig tro att kunden kan betala tillbaka utan att det skadar kundens ekonomi. De blir granskade av både konsumentverket och finansinspektionen för att ge dig som kund ökad trygghet.

Vad kan jag låna till?

De enda lånen du möjligtvis kan bli beviljad om du inte har någon inkomst är snabblån. Snabblån, eller smslån som är ett annat vanligt namn på små lån, är lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver redogöra vad du ska låna till.

Ibland behöver du fylla i dessa uppgifter i ansökan, men det är inte det som är avgörande utan det är mest för att föra statistik på vad folk lånar pengar till. När du tar ett lån utan säkerhet så försäkrar du inte pengarna i någonting som du gör när du till exempel tar ett bostadslån för att köpa en lägenhet. Du kan alltså låna till precis vad du vill. Men tänk på att endast ta ett lån om det är till något som du verkligen behöver.

Slutsats om att låna utan inkomst

Snabblån utan inkomst är i vissa fall möjligt, även om det är betydligt svårare än att få ett lån med en fast inkomst. Det krävs då att du precis har blivit av med din inkomst så att det inte syns, att du har en framtida inkomst eller det vanligaste som är att någon går i borgen för dig.

Alla snabblån är så kallade blancolån, vilket betyder att du kan låna till precis vad du vill. Kanske tänker du att du är utan inkomst bara för att du inte har ett fast jobb med fast lön, men det finns många andra typer av inkomst som ränta och a-kassa.