Snabblån utan UC

På Snabblån.nu hittar du de allra flesta snabblån utan UC. Snabblån utan UC innebär att du inte behöver göra en kreditupplysning. UC står för Upplysningscentralen och är ett kreditupplysningsföretag.

Istället för kreditupplysning UC görs din kreditupplysning hos ett annat företag.

I listan på denna sida så hittar du de långivare som ger dig snabblån utan kreditupplysning UC.

Du kan även jämföra alla snabblån och läsa våra recensioner för att se vilka långivare som använder sig av UC. Tack vare vår sida kan du alltså på ett enkelt sätt ta såväl lån utan UC som snabblån utan UC.

snabblån utan uc

Vad är egentligen UC?

Det är viktigt att reda ut begreppen här, speciellt då många misstar förkortningen ”UC” för att betyda kreditupplysning. Som ovan nämnt så betyder UC alltså Upplysningscentralen och det är det största företaget som utför kreditupplysningar. Alla banker och de allra flesta finansbolag använder UC för att göra sina kreditupplysningar och eftersom majoriteten använder just UC, så är de flesta vana vid att höra den förkortningen.

Upplysningscentralen har funnits sedan 1977 och har sedan dess varit ett beslutsstöd för banker och finansbolag vid affärer med konsumenter och andra företag. Företaget ägs av de svenska storbankerna och ingår i en stor koncern där du bl.a finner Allabolag AB och Affärsfakta AB.

Utöver kreditupplysningar så erbjuder UC bevis för kreditvärdighet till företag, för att de ska kunna bevisa och visa upp sin goda ekonomi och betalningsförmåga.

Varför vill så många undvika UC?

Det finns egentligen två huvudanledningar till att vissa vill undvika UC och båda anledningarna bottnar oftast i att den som ansöker befinner sig i en sämre ekonomisk situation.

  1. Man kan vilja undvika UC om man har ansökt eller vet med sig om att man kommer att ansöka om många lån, krediter eller annat där det görs en kreditupplysning. En kreditupplysning ligger synlig hos UC i ett år innan den tas bort från registret. Om man har för många kreditupplysningar under kort tid kan man per automatik få avslag på sin ansökan och därför söker sig många till snabblån som inte använder UC.
  2. Personer som vet med sig om att de har dålig ekonomi, ingen inkomst, betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden, vet att de förmodligen får avslag på sin ansökan om en kreditupplysning görs. Det är inte ovanligt att många också misstar UC för att betyda just kreditupplysning och därför söker vissa efter snabblån som inte tar UC, just för att minska risken för avslag.

Detta är naturligtvis inte möjligt då det är lag på att samtliga långivare av snabblån och andra krediter, alltid ska göra en regelrätt kreditupplysning hos UC eller annat upplysningsföretag. Sedan har de också stränga krav på sig att göra en kreditbedömning enligt god sed, för att säkerställa att inte låntagaren försätter sig i överskuld.

Det är alltså inte möjligt att ansöka om ett snabblån utan att en kreditupplysning görs.

Låna utan UC

Vilka lån kan jag ta utan UC?

Snabblån använder sällan UC

I stort sett oavsett vilket snabblån du ansöker om, så görs kreditupplysningen hos annat upplysningsföretag än UC. Det är endast ytterst få snabblån som använder sig av UC och genom att klicka i rutan ”Låna utan UC” på vår jämförelsesida, så filtreras alla snabblån och de som använder UC tas bort.

Privatlån som använder UC

Det bör påpekas att snabblån inte är de enda typerna av lån som inte alltid använder sig av UC. Det finns de långivare som även erbjuder privatlån utan UC. Även dessa fungerar mycket likt sina klassiska motsvarigheter och dess styrkor och svagheter är generellt de samma som för snabblån utan UC. Dock är utbudet av denna typ av lån mycket litet och det kan vara svårt att hitta flera långivare som använder sig av privatlån utan UC.

Snabblån som inte använder UC:

Klicklån

Cashbuddy

Hitta det bästa snabblånet utan UC

Först och främst gäller det att hitta det bästa lånet som passar just dig. Kriterierna för det bästa snabblånet utan UC är såklart upp till dig, men det finns flera generella faktorer som brukar bestämma hur bra ett snabblån utan UC är.

Hur stort får mitt snabblån utan UC vara?

Snabblån per se är av den mindre varianten av lån. De är mindre än privatlån och i regel lite större än smslån. Storleken på snabblån brukar ligga på mellan 500 kr upp till 50 000 kr hos vissa långivare. Men eftersom lån utan UC innebär en större uppfattad risk för långivarna betyder det att snabblån utan UC ofta är mindre än deras klassiska varianter.

Snabblån utan UC blir därför sällan större än dryga 20 000 kr hos de flesta långivare. Letar du efter ett större lån får du istället leta efter privatlån utan UC.

Det finns både fördelar och nackdelar med ett längre lån, precis som det finns fördelar och nackdelar med ett kortare lån. Längre löptid på ditt snabblån utan UC innebär att du får mer tid på dig att betala lånet samtidigt som du betalar mindre pengar per månad.

Svagheten med ett snabblån med lång löptid innebär kostnaden för snabblånet blir större totalt eftersom du måste betala räntan under en längre period.

Med ett lån med kort löptid innebär även att du bli skuldfri snabbare och har större möjlighet att ta ett nytt lån med bättre ränta än om du vore skuldsatt. Såklart är det inte alltid man har råd att betala tillbaka hela lånet på så kort tid, särskilt inte om snabblånet är väldigt stort.

Det är alltså upp till dig att jämföra styrkorna och svagheterna med de olika löptiderna på ditt snabblån och hitta en längd på ditt lån som passar just dig och din ekonomi.

Hur lån löptid har jag på mitt snabblån utan UC?

Snabblån är, som namnet antyder, väldigt snabba. Med snabblån blir din ansökan beviljad snabbt, du får dina pengar snabbt men du måste även betala tillbaka pengarna snabbt. När man pratar om snabb återbetalningstid måste man emellertid förtydliga att den är kort jämfört med lån som privatlån och bolån.

Snabblån har faktiskt en flexibel löptid beroende på vilken långivare du går till. Snabblån utan UC har möjligheten att ha en löptid mellan drygt en vecka upp till ett helt år.

utan uc

Hur ansöker jag om lån utan UC?

Att ansöka om lån utan UC är väldigt enkelt. Eftersom de tekniskt sett är precis som vanliga snabblån, fast utan användning av Upplysningscentralen, ansöker man om dem på ungefär samma sätt. När du väl har jämfört de olika långivarna och hittat det bästa snabblånet utan UC som passar just dig är det svåraste över.

Nu behöver du bara gå in på långivarens hemsida, välja storlek på lånet och välja dess löptid och klicka på ansöksknappen.

Nu kommer du att behöva skriva ner dina personuppgifter som t.ex. namn, kontonummer samt dina inkomster och utgifter. Sedan är det bara att vänta på besked från långivarna som brukar komma efter några arbetsdagar via mail eller sms. Blir din låneansökan beviljad kommer det att skickas in på ditt utvalda konto och pengarna är dina.

Risker med att låna utan UC

Att ta snabblån utan UC ingår såklart alla typiska risker som medför när du tar ett klassiskt lån som använder sig av UC. Bara för att du har valt en långivare som inte använder sig av UC innebär det inte att riskerna blir mindre eller större. Men som sagt, att ta ett lån, med eller utan UC, innebär risker.

Den största risken är att du inte lyckas betala tillbaka dina lån vilket innebär förseningsavgifter och att ärenden går vidare till kronofogden och att du till slut får en betalningsanmärkning. Ett vanligt billigt lån kan då snabbt bli mycket dyrare än förväntat och skuldcirkeln fortsätter.

Det bästa du kan göra är att bedöma riskerna innan du ansöker om ett lån. Gå igenom din ekonomi och se om du har råd att betala lånet i tid. Det är även en bra idé att se till att du har en viss marginal i din budget ifall oförutsedda utgifter dyker upp och förstör dina möjligheter att betala tillbaka lånet.

Det rekommenderas att du aldrig tar ett lån som du är osäker på att du kan betala. Detta är särskilt viktigt vid lån som snabblån då löptiden är kort.

När du ansöker om ett snabblån utan UC kan det vara fördelaktigt att ha en längre löptid på lånet för att dra mer de månadliga kostnaderna. Kom dock ihåg att en längre löptid innebär att lånets kostnad i slutändan blir större då du får betala ränta under en längre tid.

Snabblån som inte använder UC:

Klicklån

Cashbuddy

Snabblån utan UC med låg ränta

Precis som vid vanliga snabblån vill man ha en låg ränta på sitt snabblån utan UC. Att få lägre ränta på sitt lån kräver arbete och är inte alltid lätt att få. Långivarna och kreditupplysningsföretaget gör en subjektiv individuell analys av dig och din ekonomi för att komma fram till hur hög ränta du ska få på ditt lån.

För att komma fram till en slutsats använder de sig av ett antal olika faktorer vilka de baserar din ränta på. Dessa faktorer tillsammans skapar något som kallas kreditvärdighet. Det är alltså din kreditvärdighet som bestämmer hur låg ränta du kommer att få, hur mycket pengar du kan låna och även om du kan låna pengar i huvud taget.

Det finns flera sätt och metoder för dig att förbättra dina chanser för ett godkänt lån och ett snabblån med låg ränta som du kan läsa om här.

Jämför snabblån utan UC

En av de helt klart bästa metoderna för att sänka räntan på ditt snabblån är att jämföra de olika långivarna. Konkurrensen för snabblån är stor och aktörerna tävlar om kunderna bland annat med sina räntor. Genom att jämföra de olika långivarna kan du lättare hitta en som ger dig en bättre ränta på ditt lån.

Tänk också på att de kan erbjuda annat än bara en lägre ränta. Det finns många olika variationer av avtal som du kan bli erbjuden och det lånet med den lägsta räntan kanske inte alltid är just bäst för dig.

Ha få låneansökningar

Även om du jämför aktörerna på marknaden och deras avtal och krav är det inte alltid säkert att du kommer att få din ansökan godkänd eller att du kommer att vara nöjd med avtalet. Detta leder till att du gör flera låneansökningar hos flera olika långivare.

Vanligtvis betyder detta att dina ansökningar registreras hos UC vilket gör det svårare för dig att få lån. Men även när du ansöker om snabblån utan UC kan detta hända. De långivare som inte använder sig av UC använder sig ibland av samma kreditupplysningsföretag. Ofta gäller samma regler här, det vill säga att alla långivare som använder sig av det företaget kan se dina ansökningar.

I slutändan bör du därför tänka på hur många låneansökningar du gör trots att du ansöker om lån som inte använder sig av UC.

Ha god kreditvärdighet

Som sagt finns det en mängd olika faktorer som påverkar din kreditvärdighet. De flesta vilka du själv har en stor påverkan över. Det är ytterst viktigt för ditt låneavtal att du överser dessa och ser till att din kreditvärdighet blir så bra som möjligt innan du börjar ansöka om snabblån utan UC.

Först och främst påverkas din kreditvärdighet av din ekonomi, det vill säga dina inkomster och dina utgifter. Har du mycket pengar i disponibel inkomst, del av din inkomst du kan spendera på vad du vill, har du större chans för en låg ränta. Hög disponibel inkomst innebär att långivarna vet att du har pengar du kan spendera för att betala tillbaka lånet.

Förutom att höja din inkomst är det bästa sättet för dig att öka din disponibla inkomst genom att budgetera och dra ner på dina onödiga utgifter.

Din livsstil och livssituation är också viktiga för din kreditvärdighet. Barn t.ex. ses som något negativt för din kreditvärdighet då det innebär risk för oförutsedda utgifter. Sambo och partner på andra sidan ses som något positivt då de kan hjälpa till med dina utgifter och inkomster. Det hjälper även att ha ett stabilt liv, det vill säga långvarigt jobb och bostad.

Undvik betalningsanmärkningar

Sist men inte minst har betalningsanmärkningar och tidigare skulder en enorm påverkan på din kreditvärdighet. Har du redan många skulder kan inte långivaren vara säker på att du kommer att kunna betala tillbaka just deras skulder.

Du bör därför försöka betala av så mycket av dina skulder du kan innan du ansöker om ett nytt lån. Du måste även vara oerhörd noga med att betala dina fakturor i tid. Sena betalningar kan leda till dyra förseningsavgifter och slutligen betalningsanmärkningar.

Betalningsanmärkningar registreras hos det kreditupplysningsföretag som din fordringsägare använder sig av och stannar där i flera år.

Under denna tid blir det oerhört svårt för dig att få ett bra lån hos långivare som använder sig av det kreditupplysningsföretaget.

Som sagt är en anledning till varför en del ansöker om lån utan UC är då de har betalningsanmärkningar hos UC och behöver därför hitta långivare som inte använder sig av denne. Men det är viktigt att historien inte upprepar sig och man får en nya betalningsanmärkningar när man lånar pengar utan UC.

Snabblån som inte använder UC:

Klicklån

Cashbuddy