Översikt

Vivus är en långivare som snabbt har etablerat sig och blivit en framstående aktör på den svenska marknaden för snabblån. De ägs av den stora finanskoncernen 4finance Group som idag är norra Europas största långivare för snabblån och små krediter. Mot bakgrund av detta är Vivus en erkänt stor aktör. Det faktum att 4finance har funnits på snabblånemarknaden i tio års tid gör att Vivus är en av de mer etablerade långivarna på denna relativt nya marknad. Du som konsument kan således känna dig trygg när du lånar pengar av Vivus.

Tjänster & produkter

Vivus erbjuder snabblån mellan 500 – 20 000 kronor. Den stora vidden mellan det lägsta och högsta lånebeloppet gör dem till en väldigt populär långivare i många olika lägen. Vivus är väldigt enkla och tydliga i sitt erbjudande i och med att de endast erbjuder snabblån. Detta gör dem även till experter på området till skillnad från många andra långivare som erbjuder många olika typer av produkter och tjänster.

Räntor

Räntan som du erbjuds från Vivus varierar beroende på hur stort lån du tar samt vilket kreditbetyg du har. Generellt sett gäller en lägsta ränta om 18%. Du som är helt ny kund hos Vivus erbjuds dock en helt räntefri period om 30 dagar, vartefter du börjar betala ränt för lånet. Detta gör Vivus till en väldigt förmånlig långivare.

Räkneexempel

En kredit på 5 000 kronor över en period av 12 månader med en månatlig fast ränta på 18% uppgår till 10 325,19 kr i räntekostnader, totalt belopp att betala är 15 325,19 kr. Representativt exempel på den nominella fasta årsräntan är 216 %. Den maximala effektiva räntan är 650%. Vid varje betalning debiteras en fast månadsränta om 18% på det nominella beloppet, samt en amortering på minst 3%.

Villkor

Service

Vivus har en väldigt god kundservice i och med att de är tillgängliga per telefon från måndag till fredag mellan 08:00 – 17:00. De har även en inkassoavdelning som är tillgänglig under veckodagarna mellan 09:00 – 18:00. Utöver telefon är såväl kundtjänsten som inkassoavdelningen tillgänglig via mail. Även om kundtjänsten är stängd för inkommande mail och telefonsamtal under helger så genomförs dock utbetalningar alla dagar i veckan.

Sammanfattning

Vivus är en av de mest erkända aktörerna på den skandinaviska marknaden för snabblån. De har lång erfarenhet i branschen tack vare deras väletablerade moderbolag 4finance Group. Vivus är oerhört konsumentvänliga i och med att de först och främst erbjuder räntefria lån till nya kunder. Vidare erbjuder de även väldigt förmånliga räntor till sina återkommande kunder. Vivus är tillgängliga i hög grad då de har kundtjänst under veckodagarna via både telefon och mail. Dessvärre är kundtjänsten inte tillgänglig under helgerna. Däremot genomför Vivus utbetalningar av lån även under helgerna, vilket är en stor fördel. Överlag är Vivus en väldigt förmånlig långivare.

  • En del av norra Europas största koncern inom snabblån
  • Utbetalningar under helger
  • Räntefria lån
  • Kundservice via både mail och telefon
  • Ingen kundservice under helger
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • Telefonsamtal
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 kr