Översikt

År 2006 grundades Folkefinansgruppen i Norge. Bolaget har idag grenar i Sverige, Finland och Estland, utöver Norge då såklart. Frogtail ingår i just denna Folkefinansgruppen och är ett licensierat finans- och kreditbolag under tillsyn av Finansinspektionen i både Sverige och Norge. Frogtail har efter en ganska långsam och tuff start på lånemarknaden under de senaste åren börjat få upp farten och blir sakta men säkert vuxit sig allt populärare bland konsumenterna. Fler och fler börjar bli varse om Frogtails existens och framtiden ser lovande ut.

Tjänster & produkter

Frogtail erbjuder vanliga blancolån, det vill säga lån utan säkerhet. Lånebeloppen varierar mellan 1000 – 40 000 kronor för dig som har en regelbunden inkomst. Återbetalningstiden är mellan en månad och tre år. Löptiden för lånen är helt öppen och du som låntagare får själv bestämma under hur lång tid du vill kunna betala tillbaka. Låneansökan sker väldigt smidigt genom tre enkla steg. Först och främst identifierar du dig via Trustly och anger till vilket konto pengarna ska. Därefter ska du lämna personliga uppgifter och till slut så får du från Frogtail ett färdigt låneupplägg med räntor, månadsbelopp och allt annat du kan tänkas vilja veta innan du tecknar lånet. Ansökan är helt kostnadsfri.

Räntor

Räntesatsen på ditt lån är beroende av resultatet av den kreditprövning som görs i samband med låneansökan. Årsräntan ligger mellan 19,5% och 39% på lån med 2 till 3 års återbetalningstid.

Ponera att du tar ett lån om 25 000 kronor med en återbetalningstid på tre och årsräntan 19,5% blir din månadskostnad 947 kronor. I dessa 947 kronor ingår amortering, del av uppläggningsavgift på 350 kronor och aviavgift på 15 kronor per avi. Den effektiva räntan blir 23,99%. När hela lånet är återbetalat kommer du då ha betalat totalt 34 092 kronor, förutsatt att inga påminnelseavgifter tillkommit.

Villkor

För att låna hos Frogtail krävs att:

Service

Det första som slår en när man besöker Frogtails hemsida är att den är väldigt snygg och modern. Den ger ett mycket seriöst intryck vid första anblick. Kundservice har öppet vardagar mellan 08:00 – 18:00 och helger (inklusive helgdagar) mellan 10:00 – 15:00.

Sammanfattning

Frogtail är en långivare som både har sina för- och nackdelar. Det positiva med deras tjänst är att de erbjuder lån upp till hela 40 000 kr som du kan få tillgång till redan samma dag. Detta är något som är ganska ovanligt när det gäller så stora lånebelopp. Dessutom har Frogtails lån en årsränta som är mycket lägre än många vanliga smslån. På minussidan finns att sidan kan vara ganska svårorienterad. Som sagt så är sidan snyggt utformad, men dock lite svår att hitta på i vissa avseenden.

  • Bra kundservice
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Smidig ansökningsprocess
  • Flera olika kostnader tillkommer
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • SMS
Avi-avgift: 350 kr
Uppl.avgift: