Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Översikt

Klicklån är en långivare som vuxit fram i samarbete med Thorn Svenska AB, Thorn har funnits i Sverige ända sedan 1969 och är idag en av de största inom uthyrning och finansiering av konsumentelektronik.

Klicklåns verksamhet däremot, går enbart ut på att erbjuda lån på ett kontrollerat och ansvarsfullt sätt. Det är mycket viktigt för Klicklån ditt lån inte leder till att du hamnar i ekonomiska svårigheter som i sin tur leder till ännu fler lån.

Tjänster & produkter

Hos Klicklån kan du få låna mellan 10 000 – 40 000 kronor med en löptid från tolv månader till 72 månader, det vill säga ett till sex år. Löptiden är helt flexibel och du får alltså själv bestämma om du vill till exempel låna 30 000 under tolv månader eller 8 000 under 72 månader. Självklart är det då viktigt att ha ränteförändringarna i beaktning. Klicklån låter dig även lösa in ditt lån i förtid utan att betala några extra avgifter.

Räntor

Räntorna hos Klicklån är lite varierande. Den individuella räntan bestäms efter din kreditprövning och kommer att ligga på en räntesats mellan 9,84 – 21,6%. Här har du alltså stor fördel av att ha ett fläckfritt, eller i varje fall något så när som fläckfritt förflutet ur ett ekonomiskt perspektiv. Har du inga betalningsanmärkningar så kommer du premieras för det genom en förmånligare ränta. Vad gäller den effektiva räntan så ligger den mellan 11,92% och 25,61%.

För att tydliggöra räntorna och kostnader kommer här ett exempel. Anta att du lånar 20 000 kronor i 72 månader till en ränta om 21,6% och en effektiv ränta om 27,35%. Din totala kostnad för lånet kommer då att bli 38 245 kronor, inklusive en uppläggningsavgift på 595 kronor.

Villkor

För att låna hos Klicklån krävs att:

Service

Klicklån har en väldigt enkel och informativ hemsida som inte är det minsta svår att navigera sig igenom. Där finns tydligt presenterat allt du kan tänkas behöva veta, så som tillexempel räntor, löp tid, risker med lån, ansökningsprocess och så vidare. Kundservice kan du nå via telefon mellan 08:00 – 18:00 från måndag till fredag. Detta är tider som får betraktas som fullt normala.

Sammanfattning

Klicklån är en långivare med både för- och nackdelar. En nackdel är att du som har betalningsanmärkning inte har möjlighet att ta ett lån hos Klicklån, vilket å andra sidan kan ses som ett kvitto på banken månar om sina kunders bästa och inte vill sätta kunden i ekonomisk knipa. Kraven är, förutom betalningsanmärkning, låga vilket öppnar för en stor grupp människor att kunna teckna lån hos Klicklån.

  • Relativt höga maxbelopp
  • Låga ansökningskrav
  • Seriös långivare
  • Godkänner ej betalningsanmärkningar
  • Dyrt lån vid lång löptid
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • Underskrift
Avi-avgift: 0 - 39 kr
Uppl.avgift: 495 kr