Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Översikt

År 2006 grundades Folkefinansgruppen i Norge. Bolaget har idag grenar i Sverige, Finland och Estland, utöver Norge då såklart. Kredit365 ingår i just denna Folkefinansgruppen och är ett licensierat finans- och kreditbolag under tillsyn av Finansinspektionen i både Sverige och Norge.

Kredit365 beskriver själva att sin konkurrensfördel ”består av service, snabbhet och tillgänglighet”. Genom dessa ledord arbetar Kredit365 för att göra sina kunder så nöjda som möjligt. Kredit365 lägger också stor vikt på ansvarsfull kreditgivning. Det innebär att de är mycket måna att deras lån inte försätter kunder i skulder som de inte är förmögna att betala tillbaka, därför är förtroende mellan de själva och kunden väldigt viktigt.

Tjänster & produkter

Tydligt hos Kredit365 är att deras fokus är att jobba med snabba och små krediter för lite mer ”akuta” situationer. De belopp som erbjuds ligger mellan 1000 kronor – 5000 kronor med en löptid på 30 dagar. Detta gör Kredit365 till den långivare som erbjuder det kanske minsta och kortaste lånet på marknaden. Med det sagt menar vi inte att det som något negativt. Efterfrågan för lån av denna typen finns uppenbarligen och att ha lyckats fånga upp den anser vi vara mycket skickligt gjort av Kredit365 och Folkefinansgruppen.

Betalningsanmärkning är inte synonymt med avslag när du ansöker om lån hos Kredit365. Denna långivare låser inte blicken vid din ekonomiska historik utan ser även till andra faktorer som kan komma att påverka dina lånemöjligheter.

Räntor

Den effektiva räntan för Kredit365 blir något missvisande. Eftersom att effektiv ränta räknas ut på en årsbasis och denna långivare erbjuder lån i högst en månad blir den effektiva räntan i vissa fall över tusen procent. För att förtydliga ger vi ett räkneexempel:

Anta att du lånar 4000 kronor i 30 dagar. Det lånet kommer då att kosta dig totalt 4720 kronor. Då är inräknat 350 kronor i uppläggningsavgift, aviavgift på 45 kronor, räntekostnad på 350 kronor och en effektiv ränta som uppgår till 649%.

Villkor

För att låna hos Kredit365 krävs att:

Service

Kundservicen hos Kredit365 är väldigt bra. Öppettiderna är 08:00 – 18:00 på vardagar och 10:00 – 15:00 på lördagar och söndagar samt helgdagar. Vardagar före klockan 13:00 överförs pengarna samma dag mellan 15:00 – 17:00. Efter klockan 13:00 överförs pengarna nästkommande bankdag. Fredagar efter klockan 13:00 överförs pengarna under efterföljande måndag.

Sammanfattning

Kredit365 är en långivare med stort fokus på små och snabba lån. Med ett maxbelopp på 5000 kronor sållar de automatiskt bort en ganska stor grupp potentiella låntagare men inger också en större trygghet för dem som inte behöver mer än 5000 kronor, vilket gör att dem i större mån vänder sig till Kredit365. De har en snygg och användarvänlig hemsida som ger relevant information till kunderna. Vi anser att Kredit365 är en bra och seriös långivare.

  • Godtar betalningsanmärkningar
  • Räntefria lån upp till 3000 kronor
  • Populär och välkänd långivare
  • Maxbelopp på 5000 kronor
  • Hög effektiv ränta
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • SMS
  • Telefonsamtal
  • Skickad ID-handling
Avi-avgift: 45 kr
Uppl.avgift: 350 kr