Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Översikt

Tando Lån är en annorlunda långivare. Istället för att fokusera på din tidigare historik fokuserar de på din nutida och framtida betalningsförmåga. Det betyder att det inte spelar någon roll hur du skött tidigare krediter så länge du har möjlighet att betala idag och framöver. Som säkerhet för lånet används en borgensman. Det vill säga, någon måste gå i borgen för lånet. Då förpliktigar sig denna person att betala skulden om inte du gör det.

Tjänster & Produkter

Tando Lån erbjuder borgenslån på belopp från 10 000 till 100 000 kronor. Återbetalningstiden du kan välja på sträcker sig från 36 månader och upp till 72 månader. Ett borgenslån går ut på att någon i din närhet väljer att gå i borgen för lånet, och lovar då att betala beloppet om inte du kan göra det. Det skapar en trygghet för långivaren och visar att någon litar på din förmåga att betala lånet, trots en trasslig kredithistorik.

Det här är långivaren för dig som fått eller riskerar att få avslag från traditionella banker, för att du har betalningsanmärkningar eller liknande. Tando Lån erbjuder lån baserade på förtroende, inte kredithistorik.

Att ansöka är enkelt och okomplicerat. Du fyller först i dina uppgifter och får då en länk som borgensmannen använder för att fylla i sina. I ett sista steg tas en kreditupplysning via Creditsafe, innan du får ditt lånebesked.

Räntor

Den nominella räntan hos Tando Lån ligger på 25,77 % och den effektiva räntan på 29,00 %. Det här är en fast ränta som inte kommer förändras under lånetiden. En annan fördel är att det inte finns några andra avgifter, då både uppläggning och avisering görs helt kostnadsfritt. Här behöver du inte oroa dig för några dolda kostnader.

Villkor

Du som vill låna behöver vara mellan 18 och 80 år och vara fast bosatt i Sverige. Du måste givetvis också ha råd att betala för ditt lån. Borgensmannen har något striktare krav på sig och måste vara minst 20 år gammal, samt ha en fast inkomst och god ekonomi. En sedvanlig kreditupplysning kommer tas på borgensmannen – och lånet kommer därefter beviljas eller avslås utifrån dennes ekonomiska förutsättningar och kreditvärdighet.

Service

Kundtjänsten hos Tando Lån är öppen varje vardag mellan kl. 09.00 – 16.00 och det går bra att kontakta dem både via e-post, chatt och telefon. Personalen i kundtjänst är trevliga och ger god service. Här är ingen fråga för stor eller för liten. Det viktiga är att du och borgensmannen har full koll på vad ett borgenslån innebär för er.

Lånet betalas ut inom 24 timmar och hamnar då på borgensmannens konto, som sedan får betala ut pengarna till dig. Syftet med det är att skydda borgensmannen och minska risken för att denne utsätts för bedrägeri.

Sammanfattning

Tando Lån är en nytänkande långivare som beviljar lån till de som annars står utanför lånemarknaden. Detta görs genom att lånet tas med hjälp en borgensman, som agerar garant för att lånet kommer att återbetalas enligt avtalet. Företaget bakom Tando Lån är Faithful Finance AB och finns även i Finland och Danmark.

  • Snabbt svar på ansökan
  • Lån till de som annars nekas
  • Inga kostnader utöver fast ränta
  • Kreditupplysning via Creditsafe
  • Något hög effektiv ränta
  • Måste ha en borgensman
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 0
Uppl.avgift: 0 kr