Översikt

Loanstep är en lite annorlunda långivare, istället för att det är dem som lånar ut pengar som arbetar de med att förmedla lån mellan olika privatpersoner, så kallade P2P (Peer-to-Peer).

Tjänster & produkter

Loanstep erbjuder två typer av lån. Ett korttidslån och ett långtidslån. Korttidslånet erbjuder ett lån om max 5000 kronor och har alltid en löptid på två månader, oavsett om du lånar 5000 kronor eller mindre. Långtidslånet å andra sidan erbjuder ett lån på mellan 15 000 kronor till 50 000 kronor med en löptid på mellan 6 månader till 60 månader, alltså fem år. Speciellt för korttidslånet är att om du betalar tillbaka lånet får du 100% rabatt. Ponera att du lånar 4000 kronor och betala tillbaka 4000 kronor inom 14 dagar så behöver du inte betala någonting för lånet.

För korttidslånet görs en kreditupplysning via ett företag som heter Creditsafe. För lån på 15 000 kronor eller mer behövs det dock göras en kreditupplysning av UC för att Loanstep ska ha tillräckligt med information för att kunna göra en korrekt bedömning av din ekonomiska situation.

Räntor

Räntorna hos Loanstep är individuella och beror helt på personen som ansöker om lånet och dennes ekonomiska ställning, därför är det svårt att göra en sammanställning av hur ränteläget ser ut rent generellt. Nedan ges dock ett representativt exempel.

Du lånar 5 450 kronor med en löptid på två månader. Den bundna krediträntan är 500 kronor, det vill säga 69,08%. Därtill tillkommer en förmedlingsavgift på 1 050 kronor och aviavgift på 60 kronor per avi. Den totala kostnaden för lånet 7 060 kronor, då den effektiva räntan är 370,55%.

Villkor

För att låna hos Loanstep krävs att:

Utöver detta har Loanstep även satt upp en rekommenderad inkomst på 150 000 kronor per år för att förbättra dina chanser till beviljat lån.

Service

Loanstep har kundservice som är tillgänglig mellan 09:00 – 16:00 på vardagar, med undantag för lunchstängt mellan 12:00 – 13:00. Dessa tider är något stramare än vad som får anses normalt för kundservice inom denna branschen.

Sammanfattning

Loanstep är alltså en långivare som arbetar med P2P-lån, vilket inte är helt vanligt på den svenska lånemarknaden. De erbjuder två olika typer av lån, ett korttidslån och ett långtidslån. Att ansöka om lån hos Loanstep är en mycket enkel process, allt sker online och du slipper därmed pappersarbete helt och hållet. Något som skulle kunna förbättras är Loansteps kundservice som inte har särskilt långa öppettider på vardagar och även är helt stängt på helger. Utöver den detaljen är Loanstep en mycket bra och trovärdig långivare.

  • Enkel ansökningsprocess
  • Möjlighet till räntefria lån
  • Utbetalning samma dag
  • Ansökan kan endast göras online
  • Ganska dåliga öppettider
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • SMS
  • Telefonsamtal
Avi-avgift: 60 kr
Uppl.avgift: 450 kr