Översikt

Monetti har funnits 2006 och har alltid haft en vision att fylla de ekonomiska luckor i människors privatliv som de traditionella bankerna inte klarar av. Monetti ingår en den stora Folkefinansgruppen vilket tyder på en stor trygghet och säkerhet i lånen. Monetti gör lånen mer kundvänliga genom mindre och mer flexibla krediter.

Tjänster & produkter

Monetti erbjuder lån från 1000 kronor till 20 000 kronor. Löptiderna för lånen hos Monetti är lite beroende på hur stor summar pengar du väljer att låna. Överlag sträcker sig löptiden mellan en månad och ett år. Tar du till exempel ett lån 1000 kronor är löptiden låst till en månad, tar du å andra sidan ett lån på 12 000 så får du välja löptid från tre månader till tio månader.

Att ansöka om SMS-lån hos Monetti är väldigt smidigt. För nya kunder görs ansökan på hemsidan, via telefonsamtal eller SMS. Du legitimerar dig med hjälp av e-legitimation eller BankID. För återkommande kunder räcker det med att skicka ett SMS i vilket du helt enkelt anger hur mycket du vill låna. Ansökningar behandlas under kundservice öppettider.

Räntor

Räntorna hos Monetti är beroende på hur stor summa du lånar, såklart, men även beroende av din ekonomiska bakgrund. Därför är det svårt att sätta en generell räntesats.

Här ges istället ett representativt ränteexempel. Anta att du lånar 17 000 kronor över åtta månader. Då tillkommer en uppläggningsavgift om 350 kronor och aviavgift om 120 kronor. Årsräntan hamnar på 76% och den effektiva räntan 125%. Detta ger en totalkostnad för lånet på 22 664 kronor.

Villkor

För att låna hos Monetti krävs att:

Service

Du kan nå Monetti via telefon, mail eller traditionellt brev. Kundservice har öppet vardagar 08:00 – 18:00, lördagar 10:00 – 15:00 och söndagar samt helgdagar 10:00 – 15:00. Dessa tider är att anse som normala för långivare på den svenska lånemarkanden.

Sammanfattning

Monetti är en stor och välkänd långivare som erbjuder lån till rimliga räntor och även höga belopp. Det är en långivare att vända sig när man behöver ett snabbt tillskott i kassan och vill vara säker på att det är ett ordentligt, seriöst lån man får. Hemsidan är även den mycket seriös och ger dessutom tydliga förklaringar för hur mycket olika lån kostar.

  • Trygg långivare
  • Kundservice veckans alla dagar
  • Högt maxbelopp
  • Ej utbetalning på helger
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • SMS
  • Telefonsamtal
  • Skickad ID-handling
Avi-avgift: 45 kr
Uppl.avgift: 350 kr