Översikt

Snabbfinans är ett dotterbolag till S & A Sverige, vilka har erbjudit konsumentkrediter sedan 2011. S & A har flera dotterbolag på samma marknad vilket gör att de har fått en stor erfarenhet och kunskapsbas trots relativt få år i branschen. Snabbfinans affärsidé är att erbjuda en säker kredittjänst med stor användarvänlighet. Detta vill de uppnå genom att satsa mycket på förmånliga öppettider och en god kundservice. Kunden ska hela tiden vara i fokus.

Tjänster & produkter

Snabbfinans erbjuder såväl snabblån som kontokrediter. Detta är ett tydligt tecken på att de är ett kreditbolag i framkant. Snabblån är det många långivare som erbjuder, men kontokredit är desto ovanligare. Kontokrediten kan bäst beskrivas som en kombination mellan ett kreditkort och ett snabblån. Rent praktiskt innebär kontokrediten att du har ett vilande lån som kan aktiveras när du helst önskar. Detta lån har en viss kreditgräns som du inte kan överskrida. Från din kontokredit kan du sedan överföra pengar till ditt vanliga bankkonto. Du betalar bara ränta på det belopp som du faktiskt använder. En kontokredit tillåter dig att vara ännu mer flexibel i din privatekonomi och är ett perfekt komplement till kreditkort eller smålån.

Räntor

Snabbfinans erbjuder som nämnts två olika typer av krediter: dels snabblån och dels kontokredit. Detta gör att de även till viss del har olika räntevillkor för de olika produkterna. För kontokrediten så betalar du till exempel inte någonting för den delen av krediten som du inte använder. För den delen som du använder gäller en effektiv årlig ränta på 309,2%. Avseende snabblånet så är den effektiva räntan på 317% årligen. I och med att löptiderna för krediterna normalt inte löper över ett år så genereras inte alltid så pass höga kostnader som man kan tro vid första anblicken.

Räkneexempel för kontokredit: Beräknad med antagandet att kreditlimiten 25000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 309,2 % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. 149,5 %, per år.

Räkneexempel för snabblån: Beräknad med antagandet att kreditbeloppet är 25000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 317,0 % Kreditränta är rörlig, f.n. 149,2 % per år.

Villkor

Långivaren beviljar endast lån till person som:

Service

Snabbfinans har en bra kundservice med öppettider under båda vardagar och på helgen. Under vardagarna når du dem mellan 08:00 – 18:00 och på lördagar mellan 10:00 och 15:00. Söndagar är det däremot stängt. Du kan kontakta dem via såväl telefon som mail. Snabbfinans går verkligen i bräschen här i och med att långivare sällan har öppen kundservice under helgdagar. Detta är en stor fördel.

Sammanfattning

Snabbfinans är en modern långivare som verkligen sätter kunden i fokus. Förutom att erbjuda ett brett spektrum av lån och krediter så har de även en väldigt god kundservice med förmånliga öppettider. Snabbfinans ingår dessutom i en större finanskoncern vid namn S & A Sverige i vilket flera andra liknande bolag ingår. Detta gör att det finns en bred kunskapsbas och lång erfarenhet av marknaden inom företaget. Du som kund kan alltid känna dig trygg när du är i kontakt med Snabbfinans.

  • Olika typer av lån och krediter
  • Flexibla krediter
  • Bra öppettider för kundservice
  • Ej möjlighet till mikrolån
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • SMS
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 kr