Mark

6 enkla sätt att följa med på aktiemarknaden

I vår moderna tid kan vi få tillgång till nyheter hela dagen via tv, datorer och troligen även smartphones.

Att vara informerad om de senaste nyheterna är viktigare än någonsin tidigare, särskilt när du äger investeringar som påverkas av globala nyheter. Det svåraste är att navigera bland all tillgänglig information till de nyheter som är mest relevanta för ditt dagliga liv. En av de viktigaste delarna av att investera är att hålla sig uppdaterad om dagens aktiemarknad.

Webbplatser för nyheter

Det finns många nyhetssajter som du kan följa eller ansluta dig till för att hålla dig uppdaterad. Många av dem har profiler i sociala medier och nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Du kan välja lokala sajter eller engelskspråkiga nyhetssajter över hela världen.

De viktigaste nyheterna kommer att listas först. Du kan också besöka webbplatserna på din bärbara dator varhelst du har en Wi-Fi-signal samt på din smartphone med 4G. Några webbplatser som ger kontinuerlig nyhetsbevakning är CNN, Fox News, BBC, New York Times och Globe and Mail. Men när det gäller börsen idag är borskollen en av de mest välinformerade och aktuella webbplatserna att hålla ett öga på.

För att se till att du får de mest relevanta nyheterna när de inträffar kan du ansluta dig till meddelanden om brådskande nyheter på de flesta nyhetssajter. Endast nyheter som påverkar människor mest kommer att skickas ut och kommer med en inkapslad rubrik. Om det är en artikel du vill veta mer om kan du titta på länken på webbplatsen för ytterligare information.

RSS-läsare

RSS (Rich Site Summary, även känt som RSS (Rich Site Summary eller Really Simple Syndication) är en annan metod för att anpassa det innehåll du hittar via Internet. Många nyhetswebbplatser samt finansanalytiker tillhandahåller RSS-flöden till sitt innehåll. För att få tillgång till dessa RSS-flöden måste du antingen ladda ner en fristående läsare eller använda dig av online-läsare som Feedly eller Feedbin…

Webbplatser som erbjuder RSS-flöden visar en standardiserad vit och orange symbol. Om du klickar på den symbolen ger webbplatsen dig en URL till en feed, som du sedan kan klistra in i RSS-läsaren. Fördelen med att använda RSS är att du kan samla alla dina relevanta blogginlägg, nyhetsflöden samt annat internetinnehåll på en och samma sida. På så sätt får du en överblick över vad som är nytt sedan sist.

Google Alerts

Om du vill bli informerad om den senaste informationen om vilket ämne som helst, oavsett varifrån den kommer, kan du registrera dig för att få Google-varningar på Google.com. När det finns en ny artikel på nätet om det ämne du väljer skickar Google en e-postnotis till dig.

Du kan anpassa dina inställningar så att du får uppdateringar när de upptäcks eller i form av en daglig journal. Om du till exempel vill hålla dig uppdaterad om den pågående torkan över hela världen och dess effekt på matpriserna Du kan ställa in en varning för orden ”torka matpriser”, och du får uppdateringar om alla artiklar som innehåller de tre ord som nämns i. Du kan också begränsa de typer av varningar som du får till vissa typer av innehåll som videor, bilder eller nyheter.

Nyhetsaggregatorer

Om det verkar skrämmande att samla ihop och ändra dina egna flöden via RSS kan du bara surfa in på nyhetsaggregatorwebbplatser. Webbplatser som Google News och The Street Sleuth samlar nyheter och finansiell information från hela världen och organiserar sedan informationen för användarna. Den främsta fördelen med dessa webbplatser är att du kommer att upptäcka nya webbplatser och bloggar som du kanske inte kände till tidigare.

Nyhetstittare

Många nyhetssajter erbjuder möjligheten att ladda ner en programvara till din dator som visar nyhetstittare längs botten eller toppen när du arbetar. Om du handlar aktivt visas detta flöde ofta på handelssidorna hos din mäklare.

Du kan ändra vissa av dessa tickers så att de endast innehåller vissa typer av nyheter, som kändisar eller affärsnyheter. På så sätt kan du hålla koll på rubrikerna i nyheterna medan du arbetar med andra projekt. När du klickar på en av rubrikerna på tickern omdirigeras användarna till den relevanta nyhetswebbplatsen för att läsa den fullständiga versionen av nyheten. På Investopedia kan du skapa egna bevakningslistor för att följa de ETF:er och aktier som du vill hålla koll på, och vi skickar dig e-postmeddelanden när det finns information om företag som du är intresserad av.

Podcasts

Om du föredrar att lyssna på de senaste nyheterna eller aktualiteterna framför att läsa dem, till exempel om du är på en lång resa eller lång pendling, kan du fylla din telefon med ljudmeddelanden om aktuella nyheter och investeringstrender och lyssna när du vill.

Podcasts för nyheter kan innehålla inspelningar av nyhetssändningar, intervjuer samt en löpande sammanfattning av de senaste nyheterna. De är i allmänhet mer lämpliga för investeringar som varar längre, eftersom den tid det tar mellan nyheter, inspelning, nedladdning av utgivningen, lyssning och streaming kommer att vara mycket längre än den tid som behövs för att slutföra handeln. (För liknande läsning, se ” Top 8 Apps for Financial News”).

VIKTIGA LÄRDOMAR

  • Det finns många olika sätt att få omedelbara uppdateringar om dina investeringar eller marknaden. Oftast är det mest effektiva alternativet att kombinera meddelanden från din smartphone och biljetter till nyhets webbplatser för tv- och datorskärmar.
  • Även om det finns mer information än någonsin tidigare är du ansvarig för att hålla koll på de nyhetskällor som du kan lita på. Vissa är mer objektiva än andra.
  • Ett av de bästa sätten att hålla koll på specifika företag bör vara att följa deras Twitterkonton. Det är där de delar med sig av den senaste informationen och håller investerare informerade.
  • Investopedia erbjuder en solid plattform för att hålla dig informerad om aktiemarknaden och enskilda aktier.