Mark

Guide: Vad exakt är Bitcoin och vad är dess funktion?

Elon Musk har informerat användarna av ett onlineprogram för sociala medier att han tror att Bitcoin, den digitala valutan Bitcoin kan vara en ”bra bra sak”.

Hans kommentarer ledde till att Bitcoins värde Bitcoin Bitcoin ökade dramatiskt.

Faktum är att en Bitcoin var värd omkring PS3 600 i mars i år till nästan PS27 000 i dagsläget.

Eftersom diskussionen om valutans framtid har blivit global eftersom valutan har blivit en global fråga har Bank of Singapore föreslagit att den 12 år gamla valutan skulle kunna ersättas av guld som förvaring av värde.

I oktober varnade dock Andrew Bailey, ordförande för Bank of England, Andrew Bailey för Bitcoins oförutsägbara natur i ett uttalande om att den gör honom ”mycket orolig”.

I allt detta prat undrar du förmodligen vad är Bitcoin , och vad exakt är det som den gör?

Här är allt du behöver vara medveten om.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin kallas ofta för en kryptovaluta, digital valuta eller en virtuell valuta, är en form av valuta som är helt virtuell.

Det är en virtuell motsvarighet till pengar. Den kan användas för att köpa varor eller tjänster, men få butiker accepterar Bitcoin ännu, eftersom vissa länder till och med har förbjudit den helt och hållet.

Vissa företag börjar inse den växande kraften i detta fenomen.

I oktober förra året meddelade till exempel onlinebetalningsplattformen PayPal att den skulle låta sina kunder köpa såväl som sälja Bitcoin.

Bitcoins som du kan se på foton är inte något som hör till det förflutna. De skulle vara värdelösa i avsaknad av de koder som är tryckta inuti.

Hur fungerar Bitcoin?

Varje Bitcoin är i huvudsak en elektronisk fil som sparas i en app för en digital plånbok” som installeras på mobiltelefonen eller på en dator.

Bitcoins kan överföras (eller en del av dem) till din plånbok på internet, och du kan överföra Bitcoins till personer som du känner.

Varje transaktion registreras på en öppen lista som kallas blockkedja.

Detta gör det möjligt att spåra Bitcoins historia för att förhindra att människor använder mynt som de inte äger, eller kopierar eller ångrar transaktioner.

Hur får man tag på Bitcoins?

Det finns tre metoder som människor kan använda för att få tag på Bitcoins.

  • Du kan köpa Bitcoins med ”riktiga” pengar.
  • Det är möjligt att sälja dina produkter samt låta människor betala dig med hjälp av bitcoins.
  • Eller så kan de skapas med hjälp av en dator.

läs mer om bitcoin