Mark

Är Cardano en värdig investering för dina pengar?

Kryptovalutor är en av de bästa möjligheterna till hög avkastning på din investering. Krypto har till och med högre avkastning än aktiemarknaden. Marknaden för kryptovalutor är dock också mycket instabil och kräver omfattande forskning innan du investerar dina pengar. Det finns också många olika finansiella lösningar. Du kan jämföra lån och hitta de bästa lösningarna för din finansiella investering.

Det finns många kryptovalutor tillgängliga, men bara ett fåtal har visat tillräckligt med chans att stiga uppåt på listan över marknadsvärden. En av dessa kända utmanare är Cardano ( ADA -2,02 procent ). Kryptovalutan är för närvarande den sjätte största efter marknadsvärde, enligt CoinMarketCap, och har stigit med över 700 procent under första halvåret i år.

Hans vinster kan dock bara börja och nu verkar vara en bra tidpunkt att investera i den spännande nya aktören. Tre skäl att överväga.

Historien har bara börjat

Cardano lanserades 2017 men tekniken är fortfarande i sin linda. Den har nyligen avslutat en avgörande fas i sin utveckling. I oktober lanserade den smarta kontraktsfunktioner som tillåter skapandet av decentraliserade applikationer (dApps) som körs på blockkedjan. Detta är ett viktigt ögonblick eftersom dApps ger verkliga fördelar inom ekonomi, spel och mycket mer.

För närvarande har mer än 990 skript för dApps skapats på Cardano, vilket applikationen Vercel visar. Det kan ta ett tag att lansera dApps i stor skala. Cardano är dock metodisk i sin utveckling (mer om detta senare), vilket är bra. Detta innebär att om vi börjar engagera oss i Cardano nyheterna idag eftersom det fortfarande är tidigt är det troligt att det kommer att finnas många katalysatorer för framgång framöver.

Det blir ännu snabbare

Ett av de problem som har plågat kryptovalutatransaktioner är hastigheten. Marknadsledande Ethereum hanterar för närvarande cirka 30 transaktioner per sekund. En uppgradering år 2022 kan öka den siffran till 100 000. För tillfället slår Cardano, Ethereum och många andra. Den kan behandla cirka 250 transaktioner varje sekund.

Men vänta en sekund… kommer denna uppgradering av Ethereum att ta ner Cardano? Men inte så snabbt.

Cardano försöker också förbättra sin hastighet. Med sin Hydra layer-2-plattform ska Cardano så småningom kunna hantera 1 miljon transaktioner per sekund. Hydra är ett system som använder ”huvuden” utanför kedjan för specifika transaktioner.

Hydra-lanseringen förväntas ske under de närmaste månaderna. Hydra-lanseringen förväntas ske någon gång nästa år. Det skulle kunna driva Cardano högre upp. Ännu viktigare är att det ger Cardano en möjlighet att växa på lång sikt. Om människor ska fortsätta att vända sig till blockkedjor för affärstransaktioner eller andra ändamål kommer hastigheten på transaktionerna att vara den viktigaste faktorn.

En intelligent planerad och utformad utveckling

Cardano har en strategi. De vet vad som komma skall och det gör du också. Detta är avgörande när man investerar i en lovande aktör.

Cardano har utvecklat fem steg i sin färdplan, med detaljer om hur de ska nå sitt mål att bli ett självförsörjandeoch helt decentraliserat nätverk. Det håller på att slutföra de två sista faserna.

Kryptovalutan är också beroende av peer-review innan den lanserar uppdateringar eller förändringar. Detta kan fördröja saker och ting, men det kommer att minska risken för problem i framtiden. Därför är det värt att ta längre tid på sig för att se till att du får en smidig resa in i framtiden.

Det är viktigt att komma ihåg att det kan vara extremt riskfyllt att investera i kryptovalutor. Investera inte mer än du har råd att riskera att förlora. Om du är säker på detta kan du överväga att lägga till Cardano i din investeringsportfölj. De ansträngningar som den gör för att utvecklas i dag kan leda till ledarskap senare.

Cardanos historia och bakgrund Mål

Efter lanseringen i september 2017 låg Cardanos ADA-token mestadels i handlarnas skugga fram till november. Sedan den lanserades har kryptovalutans värde ökat med 1 620 procent. Med ett marknadsvärde på 18,8 miljarder dollar har Cardano i skrivande stund rankats som den femte viktigaste kryptovalutan.

Vad är Cardano?

Samtidigt som de har rusat till stor betydelse under de senaste åren har många kryptovalutor upplevt kaotiska utvecklingsbanor. Hacks, skandaler och tvister som lett till hard forks har gett en negativ bild av deras ekosystem.

Cardano är ett blockkedjebaserat projekt som grundades av Charles Hoskinson, medgrundare av Ethereum, för att ”tillhandahålla ett ännu mer balanserat och motståndskraftigt ekosystem” för kryptovalutor. Enligt dess webbplats är ADA den enda kryptovaluta som har ”vetenskaplig metod och forskningsdriven strategi”. I praktiken innebär det att dess blockkedja med öppen källkod är föremål för en omfattande peer-review-process som utförs av programmerare och forskare i den akademiska världen. (Se även: Ethereum medgrundare profeterar kraschen före konsolideringen).

Den ideella stiftelsen som förvaltar Cardano har också bildat partnerskap med en rad olika universitet för att studera och analysera varje aspekt som är förknippad med dess blockkedja. Forskare från Lancaster University utvecklar till exempel en ”referensmodell för finansförvaltning” för att fastställa ett effektivt sätt att finansiera den framtida utvecklingen av Cardanos blockkedja.

Vad skiljer Cardano från Bitcoin och Ethereum?

Trots sin ökning av projektiler på mindre än två veckor är ADA ett undantag i världen av volatila kryptovalutor.

ADA är en tredje generationens kryptovaluta. Dess mål är att lösa de infrastruktur- och skalningsproblem som först uppstod i bitcoin, den första generationens kryptovaluta som först introducerade konceptet med digitala mynt. Den introducerade också Ethereum, en andra generationens valuta som utökade användningsområdena för mynt och smarta kontrakt. Cardano syftar särskilt till att lösa problem som rör skalbarhet interoperabilitet och hållbarhet för kryptovalutaplattformar.

Det första problemet är att nätverken blir långsammare samt de höga kostnaderna på grund av den ökade transaktionsvolymen. (Se följande artikel: Kommer höga transaktionsavgifter att sänka Bitcoins värde?) Cardanos algoritm Ouroboros har föreslagits som en lösning på skalningsproblemen.

Ouroboros använder metoden Proof of Stake (PoS) för att minska kostnaderna för energi och för att påskynda behandlingen av transaktioner. I stället för att upprätthålla en individuell kopia av blockkedjan vid varje nod (vilket är typiskt för bitcoin) förenklar Cardanos blockkedja antalet noder i nätverket genom att tilldela de ledare som ansvarar för att bekräfta och verifiera transaktioner som görs av en uppsättning noder. Ledarnoden kommer i sin tur att skjuta transaktionsdata till det primära nätverket.

Cardano har också implementerat RINA (Recursive Internetworked Architecture) för att öka nätverkets storlek. Nätverkstopologin skapades ursprungligen av John Day och möjliggör anpassade ökningar för heterogena nätverk. Hoskinson har uppgett att han vill att Cardanos protokoll ska kunna uppfylla TCP/IP-standarderna, som är det dominerande protokollet på Internet för att utbyta data. (Se även: 4 blockchain-kandidater i konkurrens med Ethereum).

Interoperabilitet är förmågan att överföra av en kryptovaluta, både inom dess ursprungsekosystem och när den är ansluten till det nuvarande globala finansekosystemet. Det finns för närvarande ingen metod för att genomföra transaktioner över kedjan mellan kryptovalutor eller för att utföra en effektiv transaktion mellan kryptovalutor och det globala finansiella systemet. Börser som kraschar eller tar ut höga kostnader är de enda mellanhänderna. En myriad av bestämmelser som rör kunders identitet och transaktioner har ytterligare separerat kryptovalutaindustrin från dess motsvarigheter på den globala marknaden.

Cardano avser att underlätta överföring över kedjan genom sidokedjor som genomför transaktioner mellan två parter i kedjan. Företaget undersöker också metoder för individer och institutioner att endast tillhandahålla relevanta metadata till transaktioner och identitet för att möjliggöra användningen av kryptovaluta för handel och vardagliga transaktioner.

Hållbarhet handlar också om styrningsramar som ger incitament för gruvarbetare och andra intressenter, och även om att utveckla en ekonomisk modell som är självbärande för kryptovaluta. Dessutom strävar man efter att konstruera vad skaparna kallar en ”konstitution” som innehåller protokoll för att hålla borta svåra hard forks (som de som skett i ethereum och bitcoin).

Inom en snar framtid kommer protokollen att kodas in i Cardanos blockkedjor. Dessutom kommer tillämpningar som använder protokollet, till exempel plånböcker och börser på nätet, att kontrollera överensstämmelsen i takt med att tillämpningar utvecklas. Automatisering kan också göra det lättare att diskutera hur gafflarna ska genomföras. Hoskinson har beskrivit processen som ”mekanisering av sociala processer”.

Vad finns det för marknad för Cardano?

Den primära tillämpningen är en kryptovaluta. ADA är dess kryptovaluta och är en del av avvecklingslagret. Cardano kallas ofta ”den japanska kryptovalutan” och rapporter från år 2000 avslöjade att den erbjöds till Japan via bankomater och betalkort.

Cardano har planer på att vara ambitiös i framtiden och planerar att expandera över avvecklingsskiktet och in i kontrollskiktet som kan användas som en ”betrodd beräkningsram” för komplexa system, som spel- och hasardspelssystem. Andra program som beskrivs på dess webbplats är bland annat identitetshantering och kreditsystem samt Daedalus, den universella kryptovalutaplånboken, som innehåller en automatiserad kryptohandelsfacilitet och kapacitet för konvertering av krypto till fiat. Det är oklart om ADA kan spela en viktig roll i de föreslagna systemen.

Som vi nämnde har den ideella stiftelsen som driver Cardano samlat den största listan av partners för att förbättra sin algoritm och utforma nya styrningsramar. Enligt Hoskinson är alliansen till ömsesidig nytta eftersom Cardanos forskningsinitiativ anpassar akademiska belöningar till förväntningarna från kryptovalutaindustrin.