Kim Eriksson

Håll fötterna på jorden när rean drar igång

 

Shopping Sale

Rean drar igång!

En av årets största rea-högtider drog igång förra fredagen. En tämligen nyetablerad reafest i Sverige, som snabbt blev mycket populär. Butiker runt om i landet, både fysiska och på nätet stormades av shopping sugna konsumenter strax efter öppning. En positiv, uppskattad dag för många. En ekonomisk fälla för andra.

Black Friday-helgen är nu över och butiker runt om i landet hämtar andan efter den enorma försäljningen under dessa dagar. Nu laddar de inför både julskyltning och nästa stora reafest: mellandagsrean.

För att förhindra ännu en ekonomisk svacka under en realisation följer här en liten budgetplan på vad du kan göra för att hålla fötterna på jorden medans du fyndar under mellandagsrean!


Jämför priser – 50% på en produkt betyder inte det är den billigaste på marknaden. Se om produkten finns i andra butiker till ännu lägre pris än så.

Planera dina köp – Vad behöver du köpa,

Gör en budget inför din shoppingtur – Hur mycket får du spendera, vad känns som en skälig summa?

Reflektera – Behöver du verkligen de sakerna du vill ha? Har du råd att köpa dem?

Tillkommande avgifter – Tillkommer frakt och fakturabetalning? Kostar det att skicka tillbaka om varan inte passar?

Öppet köp – Om du ångrar dig på en vara, se till att du har några dagars öppet köp trots nedsatt pris.


Samtliga punkter är viktiga att ha i åtanke innan du ger dig ut på shoppingtur under mellandagsrean. Ibland är det lätt att dras med i ruschen, men med lite viljestyrka och sunt förnuft kan du motverka hålen osm kan uppstå i din plånbok.