Kim Eriksson

ICAs nya storsatsning

ICA

Nu har det kommit besked att Ica satsar på lansering av en ny Innovationshub som främst kommer att fokusera på digitalisering. Den nya satsningen rapporteras nu leverera upp till sex nya projekt per år.

Ledande i norden

ICA är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag och är mest känt som livsmedelskedja. Bolaget grundades så tidigt som 1917 och har sedan dess vuxit i popularitet och omfattning. I samband med en rapport som nyligen publicerades av bolaget kan vi inom en snar framtid vänta oss en innovationshubb.

Den ny satsningen kommer att få namnet Icax och kommer enligt planering att stärka ICA-gruppens förmåga att använda digital teknik för att förbättra diverse kunderbjudanden i och mellan gruppens olika bolag. Detta framkommer via ett pressmeddelande och vd Per Strömberg kommenterar

”Vi vill kombinera det stora företagets stabilitet, resurser och kundbas med snabbheten från start-up världen”

Han berättar även vidare att Ica är beredda på att göra de investeringar som krävs och utesluter inte förvärv av andra bolag. Framtiden ser alltså gynnsam ut för ICA vars e-handel ökade med hela 46 procent under det andra kvartalet jämför med samma period för två år sedan.