Kim Eriksson

Jämför 20 långivare för snabblån

De flesta av oss är mycket duktiga på att jämföra priser. Vi jämför flitigt priser på allt från bilar till hemelektronik och abonnemang. När det gäller privatlån och bolån är vi minst lika angelägna om att jämföra för att hitta de bästa erbjudandena.

Av olika anledningar känns behovet av att jämföra snabblån inte lika stort. En anledning kan vara idén att alla snabba lån ser ut på samma sätt (vilket är fel). En annan anledning kan vara att man inte anser sig ha tid att jämföra när behovet att låna är påträngande.

Det finns många fördelar med att jämföra snabblån. Du kan få ner kostnaden för lånet och du kan hitta det alternativ som passar dig bäst avseende löptid, flexibilitet i återbetalning och andra villkor. Hos oss på Snabblån.nu jämför du enkelt och snabbt 20 stycken svenska långivare med bara några klick. På så sätt finner du enklare de bästa snabblånen för dig.

I vår tjänst för jämförelser av lån sorterar du långivarna på:

  • Lånebelopp
  • Löptid
  • Ränta
  • Möjlighet att låna kostnadsfritt under en viss period
  • Om betalningsanmärkning kan godtas
  • Utbetalning kvällar och helger
  • Om lån kan beviljas till den som är under 20 år
  • Om det går att låna utan UC

20 olika snabblån

Lånebelopp – från 1000 kr till 50 000 kr

Det traditionella snabblånet på några tusenlappar har på senare tid fått konkurrens av kvartalslån och årslån. Du kan idag låna upp till 50 000 kr på flera år med samma ansökningsförfarande som för ett lån på exempelvis 3000 kr. När du jämför lån hos oss erbjuder vi dig att via ett reglage ställa in precis hur mycket du vill låna.

Jämför snabblån nu!

Vår jämförelsetjänst sorterar då automatiskt fram de långivare som kan erbjuda det valda beloppet. På så sätt behöver du inte besöka mängder av långivares webbplatser för att hitta rätt.

Löptid – från 30 dagar till 5 år

Löptiden för de flesta snabblån är ganska flexibel. Skulle du behöva låna exempelvis 10 000 kr kan du hos många långivare återbetala skulden på allt mellan någon månad och flera år. Det är en av de stora fördelarna med de senaste årens utveckling inom snabblån. Tidigare skulle pengarna alltid betalas tillbaka inom en eller ett par månader.

För alla de lån vi presenterar här på webbplatsen kan du enkelt se den kortaste respektive den längsta löptiden. Notera att dessa gränser gäller generellt. Den faktiska löptiden avgörs av lånebeloppet. För detaljerna, se respektive recension.

Ränta på snabblån

Den kanske viktigaste saken att jämföra när du tittar på olika snabblån är kostnaden för lånet med ränta och eventuella avgifter. I vår jämförelse av långivare presenterar vi den effektiva räntan för ett typlån. Om en långivare erbjuder en fast ränta, till exempel per månad, är den uppgift vi presenterar också den effektiva räntan för precis alla lån.

För andra typer av snabblån med olika löptider kan räntan vi presenterar skilja sig från vad du faktiskt får betala. Se våra recensioner för detaljer kring räntor och avgifter för att få en första bild av kostnadsbilden innan du går vidare.

Andra villkor för snabblån

Snabblån är ingen särskilt komplicerad produkt. Den skiljer sig dock rejält från exempelvis privatlån i och med att det finns flera faktorer som kan vara av vikt för den som vill låna.

En sådan faktor är betalningsanmärkningar. För privatlån är en sådan ”prick i protokollet” nästan en garanti för avslag. För snabblån behöver så inte vara fallet. Här på Snabblån.nu kan du klicka i en kryssruta och automatiskt få fram de långivare som godkänner snabblån med betalningsanmärkning. Notera bara att respektive långivare har specifika regler kring betalningsanmärkningar. Hos vissa kan till exempel endast en betalningsanmärkning accepteras. Idén med den här sorteringsfunktionen är att visa de långivare som kan godkänna en tidigare miss så att du inte behöver leta fram dessa på egen hand.

Att kunna ta snabblån utan UC är en annan egenskap med denna typ av lån som många vill dra fördel av. I våra jämförelser kan du enkelt klicka fram de långivare som använder sig av Bisnode, Creditsafe eller andra kreditupplysningsföretag.

För privatlån får du aldrig dina pengar utbetalda direkt. För snabblån är detta dock fullt möjligt, detta både kvällar och helger. Om du verkligen behöver pengar precis nu behöver du leta efter en långivare med utbetalning även på obekväma tider. Med vår sorteringsfunktion räcker det med ett klick för att lyfta fram just dessa långivare.

Slutligen har du här på sidan också möjligheten att söka fram långivare som kan acceptera ansökningar från dig som är 18 eller 19 år. Grundregeln i branschen är annars att en sökande måste vara minst 20 år gammal för att ansökan ens ska kunna behandlas.

Jämför snabblån för bäst ränta