Kim Eriksson

Låna med många betalningsanmärkningar

Att du hos en hel del företag som ger ut snabblån kan låna trots att du har betalningsanmärkning känner du säkert till. Det finns ett antal långivare som, i regel mot en lite högre kostnad/avgift för lånet, kan godkänna låneansökningar från personer som tidigare har haft problem med att betala fakturor, amorteringar och räntor eller andra betalningar i tid.

lana med manga betalningsanmarkningar

Hur många betalningsanmärkningar det är möjligt att vara belastad av och samtidigt kunna få låna är dock svårt att veta. Majoriteten av långivarna går inte ut med den informationen, så i grunden blir det för dig som behöver ett lån att helt enkelt gissa. Om du har många betalningsanmärkningar och ansöker hos en längre rad långivare riskerar du att också få en längre rad kreditupplysningar och det kan utgöra ett ytterligare hinder för att få lån.

Två av de större smslånegivarna, nämligen Ferratum Bank och Viaconto, specificerar exakt vad som gäller för hur många betalningsanmärkningar du får ha och även hur gamla de får vara.

Ferratum Bank – upp till sex betalningsanmärkningar

Ferratum Bank kan bevilja dig lån trots att du har en historik hos Kronofogden, förutsatt att din ekonomi i övrigt är tillräckligt stark för att Ferratum ska anse att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. Det maximala antalet anmärkningar är sex stycken och ingen av dem får vara nyare än sex månader. Du bör ha full kännedom om när dina ärenden inkom Kronofogden innan du skickar in din ansökan. Bra att känna till också är att den som har betalningsanmärkningar kanske inte kan få hela det önskade lånebeloppet beviljat.

Viaconto – upp till två betalningsanmärkningar

Viaconto är en annan långivare som inte säger blankt nej till dig som tidigare har misskött dig. Här gäller dock ett maximalt antal betalningsanmärkningar på två stycken de senaste 24 månaderna. Viktigt att känna till är också att Viaconto inte gärna beviljar lån till den som har anmärkningar till följd av obetalda krediter. Har en eller två av betalningsanmärkningarna de senaste två åren uppkommit på grund av utebliven eller försenad betalning av snabblån, privatlån eller avbetalningskrediter är chanserna att bli beviljad ett lån mycket små.