Jens

Loanstep – kostnadsfria lån med betalningsanmärkningar

Loanstep

Betalningsanmärkningar stökar till i det ekonomiska livet och gör det svårt, om inte omöjligt, att till exempel teckna abonnemang, skriva på hyreskontrakt och låna pengar. För möjligheten att få snabblån är emellertid en betalningsanmärkning inte en synonym till avslag. Man måste bara vara beredd att ersätta långivaren för den ökade risken som anmärkningen symboliserar, detta genom att betala högre räntor och/eller avgifter.

Hos nya Loanstep gäller emellertid inte det traditionella tänket. Här är det fullt möjligt att låna med betalningsanmärkning och dessutom inte behöva betala något i räntor eller avgifter. Hos Loanstep kan du låna upp till 5000 kr kostnadsfritt om du ser till att pengarna finns på långivarens konto inom 14 dagar. För fördjupad information, se vår presentation av Loanstep.

Ett bra snabblån om du kan betala snabbt

Hos majoriteten av långivare inom snabblån gäller samma pris oavsett när återbetalning sker. Loanstep arbetar istället med ett lite annorlunda koncept. Här blir den som betalar tillbaka mer skyndsamt belönad med en lägre totalkostnad. Allra billigast blir snabblånet om lånebeloppet i sin helhet återbetalas inom 14 dagar. I sådant fall blir lånet nämligen kostnadsfritt.

Upplägget är ganska okomplicerat. Varje snabblån löper med 60 dagars återbetalningstid (med möjlighet till förlängning). Loanstep har delat upp denna period i tre delar, nämligen 0-14 dagar, 15-30 dagar samt 31-60 dagar. Vid betalning inom den första månaden erhåller låntagaren en rabatt. Vid betalning under den andra månaden under löptiden erhålls ingen rabatt.

Vi kan åskådliggöra upplägget med ett konkret exempel. Vi säger att du vill låna 4000 kr. De tre alternativen blir då som följer.

1. Du betalar inom 14 dagar och får 100% rabatt (kostnadsfritt lån)
2. Du betalar inom 15-30 dagar och får en rabatt på 560 kr (41,18%)
3. Du betalar under den andra månaden på låneperioden och får betala fullt pris (lånekostnaden blir 1360 kr).

Ett sätt att göra både låntagare och långivare nöjda

Varför har Loanstep valt det här konceptet? Finns det något annat skäl än att helt enkelt kunna göra kunderna nöjdare och på så sätt få en konkurrensfördel? Det finns ett annat skäl, och det är att snabbare återbetalning ger en snabbare omsättning på långivarnas kapital. Loanstep är inte ett snabblåneföretag i egentlig mening, utan en förmedlare av lån mellan privatpersoner. De pengar som låntagarna får utbetalda utgörs helt enkelt av insättningar från privatpersoner. Ju oftare långivarnas pengar kan komma i arbete, desto större blir avkastningen och desto mer kapital kan Loanstep (via systervarumärket Savelend) attrahera.

Mer om Loansteps verksamhet

Loanstep är en del av Savelend Sweden AB, som är en av pionjärerna inom lån mellan privatpersoner, eller peer-to-peer med en annan beteckning. I början av 2017 renodlades inlånings- respektive utlåningsverksamheten i separata varumärken. Loanstep är varumärket för låneförmedlingen och det är på sidorna för detta varumärke som du som behöver låna skickar in din ansökan. De privatpersoner som står för det kapital som Loanstep förmedlar har istället Savelend som motpart.