Jens

Mobillån på upp till 40 000 kr

mobillan-40000

Få branscher, oavsett slag, har en sådan snabb utveckling som snabblånebranschen. Det gäller i princip allt kring själva produkten, men det största möjliga lånebeloppet är den faktor som långivarna fokuserar mest på.

Om vi tänker oss tillbaka bara ett halvt decennium var möjligheten att låna till exempel 5000 kr med ett snabblån ganska liten. Det fanns helt enkelt inte så många långivare med sådana erbjudanden. Idag är läget dock ett helt annat. Den absoluta majoriteten av långivarna har erbjudanden om snabblån på 5000 kr eller mer. Vissa långivare har gått betydligt längre än så och erbjuder snabblån som fungerar i stort sett som vanliga privatlån.

Pionjärerna Mobillån

En del aktörer som är först med en ny produkt eller tjänst blir snart omsprungna och kan inte konkurrera med dem som tar över stafettpinnen. Mobillån, som var först i Sverige med snabblån redan 2006, har inte mött detta öde. Mobillån är i stället en av de långivare som har drivit utvecklingen inom området. Det är därför inte så konstigt att det är just Mobillån som är först med att erbjuda snabblån via mobilen på upp emot 40 000 kr.

För att kunna låna upp till 40 000 kr via Mobillån genom samma snabba ansökningsprocess och handläggning som gäller för vanliga snabblån krävs att man är en återkommande kund. Det är alltså inte möjligt att låna upp till maxbeloppet första gången man ansöker. Samtidigt finns alla möjligheter att låna ganska betydande belopp första gången, givetvis förutsatt att ekonomin tillåter det.

360 dagars återbetalning

För snabblån på femsiffriga belopp blir det naturligt att återbetalningstiden blir längre än 30, 60 eller 90 dagar. För Mobillåns nya produkt gäller att lån på mellan 25 000 – 40 000 kr ska betalas tillbaka på 360 dagar. Det blir då fråga om ett så kallat årslån. För mindre belopp går det naturligtvis att välja en kortare återbetalningstid.

Snabblån eller privatlån på 40 000 kr?

Räntan på ett snabblån blir i princip automatiskt högre för ett snabblån än vad den blir för ett privatlån. Det är fördelen med de generellt sett lägre kvalificeringskraven (inkomst, befintlig skuldsättning, betalningsanmärkningar, med mera) som gör att snabblånen blir dyrare. För den som är i behov av att låna pengar är det viktigt att förstå att ett mobillån på större belopp ger upphov till stora lånekostnader och därför bör möjligheten att låna användas endast i akutfall.