Jens

Nyheter inom snabblån i november

nyheter-snabblan

Det har skett ett par förändringar hos de ledande långivarna under de senaste veckorna. Nedan kan du läsa mer om de största nyheterna.

61 dagar är den nya standarden

Marknaden för snabblån står inför en omvälvning, såväl vad gäller mer ”mjuka” frågor som tvingande lagstiftning. En fråga som är på tapeten handlar om kortast möjliga kredittid. Den ”mjuka” faktorn här är att Google har infört nya annonseringsregler. Den mer tvingande faktorn handlar om ett ökat konsumentskydd.

Allt talar för att kortast möjliga återbetalningstid inom kort kommer att behöva vara minst två månader. Det har majoriteten av långivarna redan tagit höjd för och den kortaste återbetalningstiden är numera generellt 61 dagar. Förteckningen över alla populära snabblån som du hittar på förstasidan är helt uppdaterad med avseende på detta.

60 dagar räntefritt hos L’EASY

Med L’EASY Minilån kan du låna mellan 5000 – 10 000 kr i mellan 1-3 år. Lånet är alltså att betrakta som ett så kallat årslån och det är inte något snabblån av den mer traditionella varianten. En nyhet som gör erbjudandet ännu mer speciellt, är att du kan få respit i 60 dagar med din första avbetalning. Du får givetvis betala ränta för denna förmån. Räntan läggs på den första fakturan.

Tre stora förändringar hos Risicum

Risicum har gjort tre stora förändringar i sitt utbud. För det första är det återigen numera möjligt att välja en återbetalningstid på 30 dagar och för det andra går det att låna upp till 15 000 kr. För det tredje finns återigen möjligheten att låna utan ränta.

Risicum var en av de långivare som var snabbast ut ur startgroparna med att harmonisera sina villkor med Googles regler (se ovan). En kortast möjliga låneperiod på 61 dagar infördes därför skyndsamt. Numera gäller dock återigen att kredittagaren kan välja 30 dagars återbetalningstid, detta både för det vanliga snabblånet och för kreditlånet. Vi har ingen bra förklaring till varför denna helomvändning har gjorts, men ur kredittagarens perspektiv är det givetvis bra om det finns fler alternativ att välja mellan.

15 000 kr är numera det maximala kreditbeloppet för Risicums kreditlån (fungerar som ett kreditkonto). Återbetalningstiden är som kortast en månad och som längst 49 månader. För det mer traditionella snabblånet är maximalt lånebelopp dock fortfarande 12 000 kr.

Slutligen så gäller möjligheten att låna utan ränta endast kreditlånet, inte snabblånet. Erbjudandet gäller endast nya kunder och är begränsat till att gälla de första 30 dagarna. Kort sagt löper krediten utan ränta om hela det första uttaget från kreditkontot är återbetalat inom 30 dagar. Maximalt kreditbelopp är 10 000 kr och det första uttaget kan vara på mellan 1000 – 10 000 kr.