Jens

Poddar om ekonomi och sparande

Sommartider innebär ofta lediga tider och under sin ledighet är det avslappning och semester som står i fokus. Vissa gillar att läsa böcker och lyssna på musik men det är även en stor mängd som tycker om att lyssna på podcaster. Podcast är ett bra alternativ för dig som vill bli stimulerad i tanken men som kanske inte vill bli fysiskt distraherad. Då är det perfekt med en härlig pod medan du solar, hänger tvätten eller sitter på bussen. Här nedan har vi listat några alternativ för dig som är intresserad av ekonomi och sparande. 

En economistas podcast

Economistas

Detta är en avslappnad och lärorik podd under ledning av entreprenörerna Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius. I podden pratar de om att ta makten över sin egen ekonomi och på så vis få ett roligare och mer njutningsfullt liv. Om du är intresserad av direkt privatekonomi är detta podden för dig och vi kan lova många roliga och upplysande stunder. Podden är en förlängning av boken Economista: ta makten över din ekonomi och få ett roligare liv. 

Börspodden

Börspodden

För dig som är mer intresserad av börs och marknad är detta ett passande alternativ. Följ John Skogman och Johan Isaksson, två daytraders med flera års erfarenhet av finansmarknaden. Podden passar dig som är intresserad av börsen och vill ta del av aktuella bolagshändelser, höra om programledarnas egna handel och skrönor från marknaden. Helt klart ett måste för en varm eftermiddag i hängmattan!

P1 plånboken

Podd om pengar

Om du tidigare lyssnat på andra radioprogram och poddar från P3 så kommer du förmodligen uppskatta P1 Plånboken. Denna går att lyssna på som program i radio men finns även att ladda ner som podcastavsnitt. Här är det fullt fokus på privatekonomi och konsumentfrågor i diverse utsträckningar. Nyttiga tips, intervjuer och inslag blandas med läsarfrågor och längre reportage med programledare Pia Fridén.