Kim Eriksson

Reparera ekonomin med hjälp av köpkraft

Alla har vi nog hamnat där någon gång. Ekonomin känns betungande och vi vet inte riktigt hur vi ska göra för att lösa situationen. Det är då ganska vanligt att man tänker på snabba lösningar som ska lösa allt, men det blir sällan bra i längden.

Det magiska svaret på alla dina ekonomiska problem ligger tyvärr inte i förhastade beslut och storslagna drömmar. Det gäller här att ha båda fötterna på jorden och ta små steg i taget. Små steg som till slut leder till något större. Många bäckar små.

För att förbättra den nuvarande ekonomiska situationen måste du minska på dina utgifter och på något sätt även få in lite mer pengar i kassan. Men hur? Jo, det finns många olika sätt om du bara tänker efter lite.

Med bara några få enkla ansträngningar kan du hitta många sätt att dra in extra pengar till hushållet. I den här artikeln ska vi gå igenom en del av dessa tips för att hjälpa dig på traven att komma igång!

Sälj gamla saker och köp inte nya

Ett bra sätt att spara pengar på är så klart att inte köpa nya saker hela tiden. Många av oss har väldigt mycket saker som vi inte behöver men som har ett ganska stort värde eller ett mindre värde. Mycket av de här sakerna går att sälja för en rimlig peng till någon annan som faktiskt behöver just den saken.

Gör en rensning hemma och fundera över vad som eventuellt går att sälja och till vilket pris. Sedan kan du ta med grejerna antingen till en loppmarknad eller sälja dem själv via sociala medier.

En del av dem här alternativen kostar för att lägga upp annons, men att annonsera i sociala medier kostar ofta ingenting och är ett effektivt sätt att bli av med saker på.

Nöje behöver inte kosta

Du kan också spara in en del slantar på att inte lägga pengar på nöjen som du kan klara dig utan en period. Du måste inte gå på bio, du kan hitta gratisfilmer och serier på nätet via olika plattformar. Vissa av dem har en månadsavgift men exempelvis vanliga tvkanaler har ofta ett stort gratis utbud för både film, dokumentärer, serier och underhållning.

Du som tycker om att spela på casinospel kan spela på gratisversioner istället för att satsa dina riktiga pengar.

Musikabonnemang via streamingtjänster är kanske inte heller nödvändigt utan du kan använda gratisversionen under en tid tills du har råd att lägga pengar på sådant igen.

Det handlar mycket om att anpassa sig och inte vara för kräsen med saker och ting. Det är nyttigt att känna på en enklare livsstil ibland för att verkligen uppskatta det du har. Och troligen kommer du även att märka att du inte behöver så mycket saker i livet för att må bra.

I samma veva har du räddat din ekonomi från att gå under, vilket bara är positivt.

Loppmarknad