Kim Eriksson

Snart kommer Frogtails kreditkort

frogtail kreditkort

Det sker en hel del utveckling inom nya tjänster för konsumentkrediter. Snabblånen blir successivt mer flexibla och fler och fler långivare inför möjligheten till snabblån i form av kvartalslån och även årslån. Dessutom är det en inte oansenlig skara kreditgivare som numera också erbjuder möjligheten att ansöka om en stående kontokredit istället för att ansöka om ett lån för vilket pengarna betalas ut i sin helhet direkt.

Inom kort kommer samlingen av dessa mer moderna konsumentkrediter att kompletteras med ett kreditkort som är kopplat till en kredit liknande ett snabblån. Det är snabblåneföretaget Frogtail som gör den här satsningen och lanseringen är beräknad till första halvåret 2017.

Varför ett kreditkort?

Det finns stora fördelar med kreditkort jämfört med lån och kontokrediter. Den främsta är att kortet ju faktiskt fungerar som betalningsmedel i sig. Det krävs alltså bara en aktivitet för att man ska kunna göra en betalning. En annan fördel har att göra med att alla inköp kan samlas på en faktura som betalas i efterhand.

Med den här kommande produkten är Frogtails idé att ge sig in på en marknad som idag är helt kontrollerad av storbankerna och de stora kortutfärdarna. Det återstår att se om satsningen kommer att upplevas som intressant för kunderna, men alldeles oavsett är det intressant att det snart kommer att dyka upp en ny slags låneform.

För vem kan Frogtails kreditkort passa?

Frogtail är ett företag för snabblån som erbjuder lite större lånebelopp. Här finns faktiskt möjligheten att låna ända upp till 50 000 kr. Det går väl att sluta sig till att maximal kredit på det kommande kreditkortet kommer att vara detsamma, alltså 50 000 kr. Det gör i sig att kortet blir ett alternativ till de ”vanliga” kort som florerar på marknaden.

Frogtails villkor är inte lika tuffa som de som gäller hos exempelvis storbankerna. Det gör automatiskt att räntesatserna är lite högre generellt hos Frogtail (räntan sätts dock inviduellt) och för dem med god ekonomi bör ett kreditkort hos exempelvis Swedbank eller Nordea vara ett bättre alternativ. Den som inte har tillräckligt god ekonomi för att kunna bli beviljad ett VISA-kort eller MasterCard från storbankerna, och samtidigt känner att ett kreditkort skulle vara en bättre lösning än vanliga snabblån och/eller kontokrediter, kan dock med fördel kika närmare på Frogtails erbjudande när det lanseras 2017.