Jens

Företaget bakom Credway breddar produktutbudet

Svenska fintechbolaget Northmilll har många nyheter i sin pipeline och fick nyligen banktillstånd beviljat av Finansinspektionen. Idag är företaget bland framförallt verksamt inom kreditbolagstjänster med varumärken som Credway, men i och med det nya tillståndet och titeln som bank har bolaget kunnat bredda sitt produkt- och tjänsteutbud under det nya varumärket Rebilla.

Northmill bank produkter

Banktillstånd öppnar upp för nya produkter

Northmill är kända för sina innovativa produkter där tekniken står högt på prioriteringslistan. Traditionella banker har välutvecklade system, men Northmill kommer säkerligen lansera nya lösningar som är bättre och använder tekniken på ett smartare sätt. Banktillståndet gör att Northmill nu kan erbjuda sina kunder lönekonton, sparkonton och betaltjänster med kreditkort.

Banktillståndet ansökte bolaget om redan 2017 och bankverksamheten är en naturlig del i tillväxten för Northmill. Att få tillståndet beviljat är något som krävt investeringar då rapporteringskraven ökar, samt kravet på minst 5 miljoner euro i kapitaltillgångar.

Rebilla-kortet

En av nyheterna är ett kreditkort med namnet Rebilla. Kortet är helt kostnadsfritt och innehåller 45 dagars räntefri kredit, samt 2 % som återbetalning (cashback) när man handlar med kortet. Kortet analyserar även köp och ger användaren sparförslag.

Rebilla Reduce sänker kostnaderna

En smart och effektiv lösning med teknik i fokus är tjänsten Rebilla Reduce. En lösning som hjälper kunderna att sänka sina räntor på befintliga lån. För kunden kan det vara tidskrävande att jämföra lån, men den nya tjänsten sköter allting automatiskt.

Användaren tar ett foto på sin senaste faktura för krediten och laddar upp till Rebilla Reduce. Kunden får därefter direkt besked om hur mycket man kan spara genom att flytta krediten. Nästa steg är att acceptera eller avböja erbjudandet. Väljer man att acceptera sköts allting automatiskt genom Rebilla Reduce med uppsägning av nuvarande kredit och uppläggning av den nya.

Rebilla Reassure ger dig låneskydd

Produkten Rebilla Reassure är ett flexibelt låneskydd som kan tecknas och träder i kraft om låntagaren blir arbetslös eller sjuk. På det sättet är lånet försäkrat mot en hel del oförutsedda händelser, vilket är en trygghet om ens ekonomiska situation skulle ändras.

Rebilla sparkonto

Den nyaste produkten som Northmill lanserat är ett sparkonto med en årlig sparränta på 0,90 % samt fria uttag och inga avgifter. Här gäller såklart också den statliga insättningsgarantin upp till 950 000 kronor. Northmill har ett stort fokus på att förenkla lösningar och att erbjuda kunden konkurrenskraftiga räntor och produkter inom finansmarknadssektorn.