Jens

Nu kan du ansöka om borgenslån hos Tando Lån

Tando Lån är en ny kreditgivare hos oss som erbjuder snabblån med ett annorlunda upplägg. Dessa riktar sig till de låntagare som har en lägre kreditvärdighet och som annars står utanför lånemarknaden just på grund av sin kredithistorik. Genom att Tando Lån erbjuder så kallade borgenslån är det möjligt att låna upp till 70 000 kronor trots låg kreditvärdighet – med en borgensman.

Därmed är det inte din tidigare betalningshistorik som är det viktigaste, utan fokus ligger istället på din nuvarande samt framtida betalningsförmåga. Din borgensman agerar säkerhet för lånet och garanterar att lånet kommer betalas tillbaka, om du mot förmodan inte skulle lyckas. Därför är det viktigt att denna person har en god kreditvärdighet för att ni ska beviljas lånet.

Tando Låns erbjudande

Hos Tando Lån kan du låna från 10 000 och upp till 70 000 kronor. Lånets återbetalningstid startar på 24 månader, och sträcker sig ända upp till 70 månader – dock finns det möjlighet att betala av lånet snabbare om du vill, utan att det kostar dig något extra.

Lånets effektiva ränta är på 29,00 %, men därutöver förekommer inga andra avgifter. Eftersom räntan är fast kommer den förbli densamma under hela låneperioden. Detta innebär att du alltid kommer att veta exakt hur mycket du behöver betala varje månad.

När du gör din låneansökan får du först fylla i önskat lånebelopp och återbetalningstid, samt fylla i dina personuppgifter. Därefter kommer du att få en länk som du kan skicka till din borgensman, där denna får fylla i sina personuppgifter och slutföra er ansökan.

Så snart detta är gjort kommer en kreditupplysning tas på er bägge, och denna görs via Creditsafe. Därmed kommer den inte påverka varken ditt eller din borgensmans kreditbetyg hos UC. När lånet beviljats betalas pengarna ut till din borgensmans konto, så att denne därefter får betala ut pengarna till dig. Detta är en skyddsåtgärd som Tando Lån har för att motverka bedrägeri.

Vad innebär ett lån med borgensman?

Med ett borgenslån är det fortfarande du som i första hand är återbetalningsskyldig för lånet. Skillnaden är att om du av någon anledning inte skulle kunna betala tillbaka pengarna kommer skyldigheten att betala istället hamna på din borgensman. Det innebär en extra trygghet för banken, som i sin tur känner sig trygga att låna ut pengar trots ett lägre kreditbetyg hos låntagaren.

Eftersom den som går i borgen för lånet kan bli betalningsskyldig är det mycket viktigt att du endast tar ett borgenslån när du har rätt förutsättningar att betala tillbaka pengarna. Annars riskerar du att skuldsätta någon som lagt sin tillit till din betalningsförmåga.

Även om kraven för ett borgenslån är lägre finns det vissa saker som måste uppfyllas för att få låna. För dig som låntagare gäller det att du är mellan 18 och 80 år, har en fast inkomst och är fast bosatt i Sverige. Kraven för din borgensmannen är något striktare. Denna måste vara minst 20 år gammal, vara fast bosatt i Sverige, ha en fast inkomst och ha en god kreditvärdighet.

Läs vår recension av Tando Lån